Виключно натуральний продукт — борсуковий жир, застосування якого є ефективним для лікування та попередження безлічі недуг.
У народній медицині його застосовують сотні років. Сучасні лікарі теж оцінили препарат, призначаючи його як біодобавки навіть найскладнішим пацієнтам.
Борсук належить до групи звірів, що впадають взимку в сплячку. Жир таких тварин для лікувальних цілей люди навчилися використовувати ще в давнину. У такому жирі накопичується неймовірна кількість мінеральних речовин, амінокислот, вітамінів і корисних біологічно активних елементів. Борсукові такий «багатий» жир допомагає обійтися без їжі й води під час сну.
Властивості борсучого жиру
Унікальний склад борсукового жиру і зумовив його лікувальні властивості. Засіб — як один з комплексних заходів — допомагає при запаленні легенів, застуді, бронхіті, туберкульозі. Всередину його призначають при виразковій хворобі кишківника і шлунку, за допомогою жиру лікують деякі захворювання нирок, кровотворної системи.
Продукт, прийнятий всередину, повною мірою засвоюється організмом, обдаровуючи його цілющими речовинами. Радять пити борсуковий жир навіть при відсутності серйозних захворювань. Він цілюще впливає на обмінні процеси, нормалізує рівень гемоглобіну, є потужним імуностимулятором, підвищує працездатність і зміцнює пам’ять.
Читайте також: Чому корисно їсти чорну смородину?
Не варто купувати борсуковий жир з рук, сьогодні він є в будь-якій аптеці. Але навіть там питайте у консультанта сертифікати та ветеринарні свідоцтва на партію продукту. Куплений у мисливця, він може бути заражений шкідливими бактеріями й небезпечний для організму. Убезпечити себе від неприємностей у такому випадку можна так: ґрунтовно прожарити жир на вогні, проте після такої обробки частина його корисних властивостей втратиться.
Борсуковий жир — застосування
Схема приймання борсукового жиру проста: діткам по чайній ложці, а дорослим по столовій тричі на день. П’ють його за годину-півтори до прийняття їжі. У чистому вигляді на смак може бути неприємним, тоді його запивають теплим молоком або підігрітим шипшиновим відваром. Можна змішувати борсуковий жир з натуральним джемом або варенням з ягід: чорної смородини, суниці, малини, аґрусу. Одну ложку жиру беруть на 3 ложки солодких ласощів. Курс приймання залежатиме від тяжкості захворювання, доцільно проконсультуватися з терапевтом на предмет тривалості лікування.
Зовнішньо цінний жир добре допомагає при дерматомікозах і екземі. У продукту чудові загоювальні та протибактерійні властивості, можна лікувати неглибокі рани та порізи, фурункульоз, обмороження й опіки, укуси змій і комах. Борсуковий жир — відмінний засіб від пролежнів, допомагає при різних захворюваннях суглобів. Компреси з лікувальним засобом накладають при радикуліті й остеохондрозі, натирають ноги при артриті й розтягуванні зв’язок.
Кашель при застуді та бронхіті проходить за лічені дні, якщо на ніч натирати п’яти, розтирати груди й спину корисним ліками.
Сучасна косметологія теж цінує борсуковий жир, маски для обличчя та обгортання для тіла з застосуванням цього продукту омолоджують шкіру, підвищують пружність, усувають розтяжки й зморшки.
Якісний борсуковий жир зберігається до двох років. Тримати його краще в холодильнику. Засіб протипоказано діткам до 3-х років і людям із захворюваннями підшлункової залози. Можлива індивідуальна непереносність.