Аджика за тещиним рецептом

Аджика Кулінарія

Взагалі-то аджика – абхазька страва, придумана пастухами. Цей рецепт являє собою приготування гострої приправи – вона має чудовий смак і дуже схожа на аджику. Ця приправа є чудовим доповненням до м’ясних і овочевих страв, дуже подобається любителям гострого. З огляду на склад аджики, вона містить багато вітамінів і цінних речовин, що робить її ще й корисною. Приступимо!

Тещині рецепти – аджика

Що потрібно для приготування:

Основою страви стануть 2,5 кг помідорів, благо, восени їх достатньо. Помідори можна взяти в магазині – цей овоч (за даними Вікіпедії це, виявляється, ягода) продаються за демократичною ціною. Так само знадобиться по 1 кілограму моркви, яблук і солодкого перцю, плюс пара стручків перцю гіркого.

Рекомендуємо також прочитати статтю про те, як приготувати аджику з яблуками

Як приготувати аджику:

  1. Усі інгредієнти перекрутити на м’ясорубці.
  2. Отриману суміш поставити на плиту і довести до кипіння.
  3. Після закипання потрібно зменшити температуру і проварити майбутню аджику на невеликому вогні приблизно 1 годину.
  4. Додаємо в масу одну склянку рослинної олії, склянку 6%-ого оцту, склянку цукру і чверть склянки солі.
  5. Ретельно розмішуємо.
  6. Попереду додавання спецій – того, без чого ця страва аджикою б не називалася.
  7. Додаємо 200 грамів дрібно рубаного часнику (бажано по дрібніше) і півтори-дві ложки меленого коріандру.
  8. Кип’ятимо близько 5 хвилин, а потім розкладаємо аджику по попередньо стерилізованих банках.
  9. Потім закатуємо і все, можна відкривати і їсти, поки ніхто не бачить.

Така аджика добре зберігається, дуже смачна і годиться для вживання навіть звичайною ложкою. Через те, що приправа не надто гостра (втім, можна зробити й гострішою – додайте перцю), її із задоволенням їдять діти. Сподіваюся, і вам теж сподобається.

Автор: Тетяна С.

Оцініть статтю