Взагалі-то аджика – абхазька страва, придумана пастухами. Цей рецепт являє собою приготування гострої приправи – вона має чудовий смак і дуже схожа на аджику. Ця приправа є чудовим доповненням до м’ясних і овочевих страв, дуже подобається любителям гострого. З огляду на склад аджики, вона містить багато вітамінів і цінних речовин, що робить її ще й корисною. Приступимо!
Тещині рецепти – аджика
Що потрібно для приготування:
Основою страви стануть 2,5 кг помідорів, благо, восени їх достатньо. Помідори можна взяти в магазині – цей овоч (за даними Вікіпедії це, виявляється, ягода) продаються за демократичною ціною. Так само знадобиться по 1 кілограму моркви, яблук і солодкого перцю, плюс пара стручків перцю гіркого.
Рекомендуємо також прочитати статтю про те, як приготувати аджику з яблуками
Як приготувати аджику:
- Усі інгредієнти перекрутити на м’ясорубці.
- Отриману суміш поставити на плиту і довести до кипіння.
- Після закипання потрібно зменшити температуру і проварити майбутню аджику на невеликому вогні приблизно 1 годину.
- Додаємо в масу одну склянку рослинної олії, склянку 6%-ого оцту, склянку цукру і чверть склянки солі.
- Ретельно розмішуємо.
- Попереду додавання спецій – того, без чого ця страва аджикою б не називалася.
- Додаємо 200 грамів дрібно рубаного часнику (бажано по дрібніше) і півтори-дві ложки меленого коріандру.
- Кип’ятимо близько 5 хвилин, а потім розкладаємо аджику по попередньо стерилізованих банках.
- Потім закатуємо і все, можна відкривати і їсти, поки ніхто не бачить.
Така аджика добре зберігається, дуже смачна і годиться для вживання навіть звичайною ложкою. Через те, що приправа не надто гостра (втім, можна зробити й гострішою – додайте перцю), її із задоволенням їдять діти. Сподіваюся, і вам теж сподобається.
Автор: Тетяна С.