На сьогодні існує багато рецептів аджики, які звісно, далекі від оригінальної – гострої та пастоподібної. Багато господинь готують скажемо так, «український» варіант цієї страви з яблуками та морквою. А рецепт її наступний:
Аджика з яблуками – рецепт приготування
- 5 кг помідорів;
- 0,5 кг цибулі;
- 1 кг моркви;
- 200 г давленого часнику;
- 1 кг яблук;
- 300 г солодкого перцю;
- 4 шт. гіркого перцю;
- 500 г олії;
- 200 г цукру;
- 100 г солі.
Цибулю, моркву, яблука потрібно помити, почистити від шкірки, та потерти на тертці як на деруни, або змолоти на м’ясорубці на відповідній насадці.
Помідори та перець миємо і пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері.
Змішуємо всі інгредієнти окрім часнику, гіркого перцю і ставимо на плиту варити 2 год. Вкінці додаємо часник та гострий перець, добре вимішуємо, кип’ятимо ще 15 хв. Аджику обов’язково скуштуйте, чи до смаку посолена, чи в міру гостра. Гарячою аджикою наповнюємо стерилізовані банки і відразу закручуємо.