Заварні тістечка – рецепт приготування

Заварні тістечка Кулінарія

Надзвичайно смачні, заварні тістечка, що тануть у роті – перед цими ласощами встояти досить складно не тільки дітям, а й дорослим. Приготувати такі тістечка можна і вдома – рецепт простий, а процес випікання не займає багато часу. Як начинка найчастіше використовується крем з вершкового масла та згущеного молока або заварний, але наповнювати готові тістечка можна і варенням, і шоколадом, і збитими вершками.

Готуємо вдома заварне тісто:

Потрібно підготувати такий набір продуктів:

  • молоко (вода) – 1 склянка та 1/3 склянки (300-330 гр);
  • вершкове масло (маргарин) – 160 гр;
  • яйця – 9шт;
  • сіль – щіпка.
  • борошно – 2 склянки;

У широку каструлю налити молоко (воду), додати масло(маргарин), всипати сіль і довести до кипіння. Борошно обов’язково просіяти і всипати в киплячу молочно-масляну суміш. Швидко заварити тісто – воно має мати однорідну структуру, без грудочок. Відставити каструлю і трохи остудити. Акуратно в тісто по одному слід запустити яйця, ретельно його розмішуючи. Коли заварне тісто стане гарним та однорідним – воно готове.

Готуємо деко – його можна рясно посипати борошном або змочити холодною водою. На підготовлений лист викладаємо заварне тісто. Робити це можна чайною ложкою чи, використовуючи кондитерський мішок. Форма тістечок може бути різною. Викладати тісто на деко слід, залишаючи вільне місце навколо кожної порції, оскільки в процесі випікання тістечка заварні піднімуться і збільшуться в розмірах.

Духовку прогріти до 200 °, поставити в неї лист з тістечками, і випікати 10 хв. Потім, не відкриваючи духовку (інакше тісто осяде!) зменшити температуру до 180 ° і допекти тістечка до золотистого кольору. Готові вироби не слід відразу виймати з духовки, потрібно вимкнути її, відкрити дверцята і деко не діставати 15 хвилин.

Після того, як заварні тістечка повністю охолонуть, їх можна наповнювати кремом.

Готуємо крем

Найпростіший варіант: масляний крем, який готується із баночки згущеного молока, 250 гр. масла (вершкового) і половини склянки цукрової пудри. Збивається такий крем міксером до загущення та зникнення грудочок. Також можна додати ванілін, какао.

Для того, щоб приготувати заварний крем, знадобиться:

  • яєчні жовтки – 8шт;
  • молоко – 1 літр;
  • цукор – 2 склянки;
  • борошно – 4ст. лож;
  • масло (вершкове) – 100гр;
  • ванільний цукор.

Півсклянки молока налити в каструлю і поставити на плиту. Окремо збити яйця з цукром, борошном і молоком. Отриману суміш влити в каструлю з киплячим молоком, швидко розмішати, щоб не утворилися грудочки і помішуючи дочекатися загусання. Остудити, збити міксером із маслом.

Готовим кремом наповнюємо заварні тістечка. Можна це робити за допомогою кондитерського шприца або мішечка, проколюючи заготовку збоку та впускаючи необхідну кількість крему. А можна зрізати у заготовок верх та наповнювати кремом за допомогою звичайної ложки, прикриваючи зрізаними верхівками.

Зверху заварні тістечка можна покрити густою шоколадною глазур’ю або полити розтопленим шоколадом.

Оцініть статтю