Запечена свинина в рукаві у духовці

Запечена свинина в рукаві у духовці Кулінарія

Інколи на свята, щоб не купляти шинку, я запікаю свинне м’ясо у рукаві. Воно хоч і не має аромату димка, проте надзвичайно м’ягеньке та ароматне по-своєму, а головне – домашнє. Його можна нарізати на стіл із ковбасою та сиром, можна подати із гарячою стравою, або навіть запекти разом  з картоплею.

М’ясо можна запікати з любої частини поросятка, ми обрали шию, тобто трохи жирніше.

Рецепт свинини, запаченої в рукаві

На 1 кг м’яса потрібні наступні спеції:

  • 1 ст. л. солі,
  • перець мелений;
  • 1 ст. л.  гірчиці;
  • 1 ст. л. меду;
  • 4 зубчики часнику.

Можна додати за бажанням та вподобаннями інші ароматні спеції: червоний перець, коріандр, базилік, тощо.

Приготування:

  1. На ніч м’ясо потрібно добре змастити спеціями та поставити у холодильник.
  2. На другий день м’ясо кладемо у рукав для запікання і відправляємо у духовку пектися на 2 год. при температурі 200 градусів. За десять хвилин до готовності рукав можна зверху розрізати, щоб м’ясо зарум’янилось.
  3. Як ми вже казали, подавати можна його гарячим з другими стравами, а можна доповнити м’ясну нарізку, коли охолоне запечене м’ясо.
Оцініть статтю