Інколи на свята, щоб не купляти шинку, я запікаю свинне м’ясо у рукаві. Воно хоч і не має аромату димка, проте надзвичайно м’ягеньке та ароматне по-своєму, а головне – домашнє. Його можна нарізати на стіл із ковбасою та сиром, можна подати із гарячою стравою, або навіть запекти разом з картоплею.
М’ясо можна запікати з любої частини поросятка, ми обрали шию, тобто трохи жирніше.
Рецепт свинини, запаченої в рукаві
На 1 кг м’яса потрібні наступні спеції:
- 1 ст. л. солі,
- перець мелений;
- 1 ст. л. гірчиці;
- 1 ст. л. меду;
- 4 зубчики часнику.
Можна додати за бажанням та вподобаннями інші ароматні спеції: червоний перець, коріандр, базилік, тощо.
Приготування:
- На ніч м’ясо потрібно добре змастити спеціями та поставити у холодильник.
- На другий день м’ясо кладемо у рукав для запікання і відправляємо у духовку пектися на 2 год. при температурі 200 градусів. За десять хвилин до готовності рукав можна зверху розрізати, щоб м’ясо зарум’янилось.
- Як ми вже казали, подавати можна його гарячим з другими стравами, а можна доповнити м’ясну нарізку, коли охолоне запечене м’ясо.