Яловичі ребра, запечені з овочами – покроковий рецепт приготування

Яловичі ребра, запечені з овочами - покроковий рецепт Кулінарія

Ребра — це практично безпрограшний варіант. М’ясо тут завжди м’яке і в міру жирне, що дозволяє йому бути соковитим і смачним. У цьому рецепті міститься і основне блюдо і гарнір, але їх можна готувати незалежно один від одного.

Час приготування: 1 година 20 хв
Порцій: 4
Калорійність: 898 кКал на порцію

Інгредієнти:

  • Яловича грудинка 1000 гр
  • Сіль три чверті чайної л.
  • Розмарин листя пів столової л.
  • Бульйон яловичий 300 мл
  • Перець чорний мелений пів чайної л.
  • Картопля 500 гр
  • Оливкова олія 70 мл
  • Чебрець 3 гр
  • Перець жовтий солодкий 1 шт.
  • Цукіні 150 гр
  • Баклажани 150 гр
  • Часник часточки 3 шт.
  • Помідори червоні 300 гр
  • Орегано пів чайної л.

Рецепт приготування яловичих ребер, запечених з овочами

  1. М’ясо помити, просушити і нарізати на шматки. Розігріти масло в сковороді і обсмажити ребра з усіх боків.Фото рецепт приготування ребер, запечених з овочами
  2. Залити бульйоном і тушкувати близько 40 хвилин, потім посолити, поперчити і додати кілька листочків розмарину і тушкувати ще 20 хвилин.Залити бульйоном
  3. Як відмінний бульйону, підійде злита рідина, яка залишається після запікання свинини в духовці, але тільки її потрібно розбавити 1:1 з водою.
  4. Очистити, вимити й нарізати кубиками картоплю.нарізати кубиками картоплю
  5. Розігріти масло в сковороді закинути картоплю і обсмажити її з усіх боків. Посолити, поперчити і додати трохи свіжих листочків чебрецю. Потім, вже напівготову картоплю перекласти у форму для запікання.закинути картоплю і обсмажити її
  6. Помити, почистити і нарізати кубиками овочі: баклажан, цукіні, перець солодкий. Очистити часник і видавити його в сковороду з розігрітим маслом. Часник трохи підрум’янити.нарізати кубиками овочі
  7. Додати в часник баклажан, обсмажити 2 хвилини.одати в часник баклажан
  8. Додати солодкий перець, обсмажити 2 хвилини.Додати солодкий перець
  9. Додати цукіні, обсмажити 2 хвилини.Додати цукіні
  10. Поки тушатся овочі, приготуємо томати. Зробити надріз на помідорі 0,2 мм хрестиком і опустити на 3 хвилини в окріп.приготуємо томати
  11. Потім очистити їх від шкірки і натерти на крупній тертці.очистити їх від шкірки
  12. Додати томат в овочі, дрібно нарізати орегано і тушкувати 10 хвилин на повільному вогні.
  13. Викласти овочі зверху картоплю, а зверху ребра і додати 150 мл бульйону в якому гасилися ребра.Викласти овочі зверху картоплі
  14. Поставити блюдо в розігріту духовку. Запікати 30 хвилин, потім подати на стіл, розкласти по порціях і негайно з’їсти!

Смачного!

Оцініть статтю