Ребра — це практично безпрограшний варіант. М’ясо тут завжди м’яке і в міру жирне, що дозволяє йому бути соковитим і смачним. У цьому рецепті міститься і основне блюдо і гарнір, але їх можна готувати незалежно один від одного.
Час приготування: 1 година 20 хв
Порцій: 4
Калорійність: 898 кКал на порцію
Інгредієнти:
- Яловича грудинка 1000 гр
- Сіль три чверті чайної л.
- Розмарин листя пів столової л.
- Бульйон яловичий 300 мл
- Перець чорний мелений пів чайної л.
- Картопля 500 гр
- Оливкова олія 70 мл
- Чебрець 3 гр
- Перець жовтий солодкий 1 шт.
- Цукіні 150 гр
- Баклажани 150 гр
- Часник часточки 3 шт.
- Помідори червоні 300 гр
- Орегано пів чайної л.
Рецепт приготування яловичих ребер, запечених з овочами
- М’ясо помити, просушити і нарізати на шматки. Розігріти масло в сковороді і обсмажити ребра з усіх боків.Фото рецепт приготування ребер, запечених з овочами
- Залити бульйоном і тушкувати близько 40 хвилин, потім посолити, поперчити і додати кілька листочків розмарину і тушкувати ще 20 хвилин.Залити бульйоном
- Як відмінний бульйону, підійде злита рідина, яка залишається після запікання свинини в духовці, але тільки її потрібно розбавити 1:1 з водою.
- Очистити, вимити й нарізати кубиками картоплю.нарізати кубиками картоплю
- Розігріти масло в сковороді закинути картоплю і обсмажити її з усіх боків. Посолити, поперчити і додати трохи свіжих листочків чебрецю. Потім, вже напівготову картоплю перекласти у форму для запікання.закинути картоплю і обсмажити її
- Помити, почистити і нарізати кубиками овочі: баклажан, цукіні, перець солодкий. Очистити часник і видавити його в сковороду з розігрітим маслом. Часник трохи підрум’янити.нарізати кубиками овочі
- Додати в часник баклажан, обсмажити 2 хвилини.одати в часник баклажан
- Додати солодкий перець, обсмажити 2 хвилини.Додати солодкий перець
- Додати цукіні, обсмажити 2 хвилини.Додати цукіні
- Поки тушатся овочі, приготуємо томати. Зробити надріз на помідорі 0,2 мм хрестиком і опустити на 3 хвилини в окріп.приготуємо томати
- Потім очистити їх від шкірки і натерти на крупній тертці.очистити їх від шкірки
- Додати томат в овочі, дрібно нарізати орегано і тушкувати 10 хвилин на повільному вогні.
- Викласти овочі зверху картоплю, а зверху ребра і додати 150 мл бульйону в якому гасилися ребра.Викласти овочі зверху картоплі
- Поставити блюдо в розігріту духовку. Запікати 30 хвилин, потім подати на стіл, розкласти по порціях і негайно з’їсти!
Смачного!