Як зробити сироп із домашнього варення?

Як зробити сироп із домашнього варення? Кулінарія

Якщо ви зібралися приготувати млинці або вафлі, але виявили, що в коморі закінчився сироп, не поспішайте бігти до магазину. Знайдіть баночку домашнього фруктового варення і самостійно зробіть з нього смачний сироп, який оцінять всі члени вашої родини.

Простий рецепт домашнього сиропу

Виноградне, полуничне, малинове, чорничне, абрикосове, вишневе – будь-який тип варення можна без особливих труднощів перетворити на ароматний сироп.

Щоб зробити сироп із варення, вам знадобляться:

  • маленька ложка чи силіконовий шпатель;
  • каструля;
  • дротяний віночок;
  • черпак;
  • друшляк.

Щоб зробити достатню кількість сиропу для 8-10 вафель або млинців, вам знадобиться одна склянка варення. Це приблизно половина півлітрової банки або чверть літрової. Акуратно перекладіть необхідну кількість варення з банки в каструлю за допомогою маленької ложки або силіконового шпателя.

Увімкніть газову плиту, зробіть маленький вогонь, помістіть на нього каструлю і додайте трохи води (три столові ложки на одну склянку варення). Воду додавайте поступово, постійно помішуючи віночком, щоб солодка суміш не стала надто рідкою та не підгоріла.

При постійному помішуванні доведіть варення з водою до кипіння. Якщо вам здасться, що сироп вийшов густим, змішайте його з більшою кількістю води, але додавайте лише по одній ложці води за раз для досягнення бажаної консистенції і доводьте знову до кипіння.

Зніміть каструлю з плити і, якщо варення було з фруктовою м’якоттю, процідіть сироп через друшляк у зручнішу ємність або полийте їм відразу приготовлену їжу. На жаль, барні сиропи у такий спосіб зробити не вдасться, оскільки там використовується інша технологія приготування — і це погана новина.

Додаткові поради та попередження

  • Маленький вогонь та постійне помішування необхідні для запобігання прилипання цукру до дна каструлі та його підгоряння.
  • Домашній сироп – це чудовий спосіб реанімувати старе, підсохле відкрите варення, яке, можливо, давно стоїть у глибині вашого холодильника. Розтопіть його невеликою кількістю окропу і виконуйте всі вищеописані кроки.
Оцініть статтю