Як зробити самим дуже смачні лікери Лімончелло та Куантро

Лімончелло та Куантро Кулінарія

Лікери – це завжди смачно. А цитрусові – особливо! Купуючи наливки в магазині, ви можете зіткнутися з такою проблемою: недорогі алкогольні напої обов’язково будуть ненатуральними, а ті, що зроблені з лимонів та апельсинів – занадто дорогими.

Зробімо власні смачні та натуральні цитрусові наливки.

  1. Лімончелло – лимонний лікер.
  2. Куантро – апельсиновий лікер.

Технологія приготування обох наливок приблизно однакова.

  1. З чистих фруктів тонко зняти цедру і настояти її на спирті протягом 7 днів. Зберігайте банку в холодильнику і щодня збовтуйте її.
  2. Коли алкоголь настоїться, потрібно приготувати сироп. У випадку з лимонами це просто цукор і вода, а у випадку з апельсинами сироп готується з апельсинового соку і води.
  3. Коли зварений сироп охолоне, змішайте його зі спиртовим настоєм і дайте настоятися 5 днів.
  4. Ми розливаємо його по пляшках.
  5. Перед вживанням охолодити.

Дуже смачно!

Пропорції

Лімончело:

  • Лимон – 6 шт,
  • Цукор – 350 г,
  • Спирт 96% – 500 мл,
  • Вода – 900 мл.

Куантро:

  • Апельсини (великі) – 5 шт,
  • Спирт 96% – 500 мл,
  • Цукор – 400 г,
  • Сік з 5 апельсинів,
  • Вода – додайте до соку стільки, щоб вийшов 1 літр,
  • Паличка кориці – 1 шт.
Оцініть статтю