Лікери – це завжди смачно. А цитрусові – особливо! Купуючи наливки в магазині, ви можете зіткнутися з такою проблемою: недорогі алкогольні напої обов’язково будуть ненатуральними, а ті, що зроблені з лимонів та апельсинів – занадто дорогими.
Зробімо власні смачні та натуральні цитрусові наливки.
- Лімончелло – лимонний лікер.
- Куантро – апельсиновий лікер.
Зміст
Технологія приготування обох наливок приблизно однакова.
- З чистих фруктів тонко зняти цедру і настояти її на спирті протягом 7 днів. Зберігайте банку в холодильнику і щодня збовтуйте її.
- Коли алкоголь настоїться, потрібно приготувати сироп. У випадку з лимонами це просто цукор і вода, а у випадку з апельсинами сироп готується з апельсинового соку і води.
- Коли зварений сироп охолоне, змішайте його зі спиртовим настоєм і дайте настоятися 5 днів.
- Ми розливаємо його по пляшках.
- Перед вживанням охолодити.
Дуже смачно!
Пропорції
Лімончело:
- Лимон – 6 шт,
- Цукор – 350 г,
- Спирт 96% – 500 мл,
- Вода – 900 мл.
Куантро:
- Апельсини (великі) – 5 шт,
- Спирт 96% – 500 мл,
- Цукор – 400 г,
- Сік з 5 апельсинів,
- Вода – додайте до соку стільки, щоб вийшов 1 літр,
- Паличка кориці – 1 шт.