Як зробити оригінальне розписне печиво?

Як зробити оригінальне розписне печиво? Кулінарія

Традиційне цукрове печиво можна легко звести в розряд витворів мистецтва. І зробити це зовсім не складно. Сьогодні ми розповімо і покажемо, як максимально персоналізувати свою випічку, а саме, як приготувати розписне печиво, яке буде оригінальним на вигляд і бездоганним на смак.

Рецепт розписного печива

Щоб зробити розписне печиво вам знадобляться

Для випічки:

  • 2 склянки борошна;
  • 1/8 чайної ложки солі;
  • 1/4 чайної ложки харчової соди;
  • 1 пачка вершкового масла;
  • 3/4 склянки цукру;
  • 1 яйце;
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту;
  • деко, застелене пергаментним папером;
  • пластикова упаковка;

Для розпису:

  • 2 склянки цукрової пудри;
  • 1 яєчний білок;
  • чорний харчовий барвник;
  • білий гелеподібний харчовий барвник;
  • 2 столові ложки горілки (або води);
  • тонкі пензлики для малювання;
  • зубочистка.

Приготування:

  1. Насипте в миску сухі інгредієнти: борошно, сіль і соду.
  2. Дайте маслу розігрітися до кімнатної температури, після чого збийте його з цукром до кремоподібного стану, а потім додайте яйце і ваніль.
  3. Тепер додайте до отриманого масляного крему підготовлені сухі інгредієнти і замішуйте тісто вручну або за допомогою спеціальної машини. Коли тісто буде готове, надайте йому форму кулі, загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник на 1 годину.
  4. Через годину розкачайте тісто качалкою, видавіть печиво за допомогою формочок або звичайної склянки і розігрійте духовку до 160 градусів.
  5. Перекладіть печиво на деко, застелене папером для випічки.
  6. Випікайте протягом 10-15 хвилин до злегка золотистого кольору. Після чого покладіть печиво на решітку вистигати. Перед початком розпису печиво має охолонути до кімнатної температури.
  7. Акуратно розбийте яйце, відокремте білок від жовтка і помістіть білок у миску.
  8. Змішайте білок із двома склянками цукрової пудри до стану густої пасти.
  9. Тепер додайте в суміш чорний харчовий барвник і ретельно перемішайте, щоб уся консистенція набула однорідного чорного кольору.
  10. Залийте глазур у пластикову ємність із насадкою і покрийте нею печиво зверху.
  11. Видаліть зубочисткою бульбашки повітря, що утворилися, і дайте глазурі застигнути протягом щонайменше 8 годин.
  12. Переходимо до головного дійства. Видавіть трохи білого гелеподібного харчового барвника на пергаментний папір і за допомогою тоненького пензлика приступайте до розпису печива. Таке розфарбовування потребує певної практики, тому краще почати з печива, яке на ваш погляд вийшло не дуже гарним.
  13. Щоб зберегти консистенцію харчового барвника, пензлик краще розмочувати в горілці. Горілка забезпечує більш швидке висихання малюнка. Можна використовувати і воду, але тоді зображення вийде злегка розмитим.
  14. Перед подачею на стіл дайте малюнку висохнути. Зберігати розписне печиво слід у герметичному контейнері не більше двох тижнів. Смачного!
Оцініть статтю