Традиційне цукрове печиво можна легко звести в розряд витворів мистецтва. І зробити це зовсім не складно. Сьогодні ми розповімо і покажемо, як максимально персоналізувати свою випічку, а саме, як приготувати розписне печиво, яке буде оригінальним на вигляд і бездоганним на смак.
Рецепт розписного печива
Щоб зробити розписне печиво вам знадобляться
Для випічки:
- 2 склянки борошна;
- 1/8 чайної ложки солі;
- 1/4 чайної ложки харчової соди;
- 1 пачка вершкового масла;
- 3/4 склянки цукру;
- 1 яйце;
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту;
- деко, застелене пергаментним папером;
- пластикова упаковка;
Для розпису:
- 2 склянки цукрової пудри;
- 1 яєчний білок;
- чорний харчовий барвник;
- білий гелеподібний харчовий барвник;
- 2 столові ложки горілки (або води);
- тонкі пензлики для малювання;
- зубочистка.
Приготування:
- Насипте в миску сухі інгредієнти: борошно, сіль і соду.
- Дайте маслу розігрітися до кімнатної температури, після чого збийте його з цукром до кремоподібного стану, а потім додайте яйце і ваніль.
- Тепер додайте до отриманого масляного крему підготовлені сухі інгредієнти і замішуйте тісто вручну або за допомогою спеціальної машини. Коли тісто буде готове, надайте йому форму кулі, загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник на 1 годину.
- Через годину розкачайте тісто качалкою, видавіть печиво за допомогою формочок або звичайної склянки і розігрійте духовку до 160 градусів.
- Перекладіть печиво на деко, застелене папером для випічки.
- Випікайте протягом 10-15 хвилин до злегка золотистого кольору. Після чого покладіть печиво на решітку вистигати. Перед початком розпису печиво має охолонути до кімнатної температури.
- Акуратно розбийте яйце, відокремте білок від жовтка і помістіть білок у миску.
- Змішайте білок із двома склянками цукрової пудри до стану густої пасти.
- Тепер додайте в суміш чорний харчовий барвник і ретельно перемішайте, щоб уся консистенція набула однорідного чорного кольору.
- Залийте глазур у пластикову ємність із насадкою і покрийте нею печиво зверху.
- Видаліть зубочисткою бульбашки повітря, що утворилися, і дайте глазурі застигнути протягом щонайменше 8 годин.
- Переходимо до головного дійства. Видавіть трохи білого гелеподібного харчового барвника на пергаментний папір і за допомогою тоненького пензлика приступайте до розпису печива. Таке розфарбовування потребує певної практики, тому краще почати з печива, яке на ваш погляд вийшло не дуже гарним.
- Щоб зберегти консистенцію харчового барвника, пензлик краще розмочувати в горілці. Горілка забезпечує більш швидке висихання малюнка. Можна використовувати і воду, але тоді зображення вийде злегка розмитим.
- Перед подачею на стіл дайте малюнку висохнути. Зберігати розписне печиво слід у герметичному контейнері не більше двох тижнів. Смачного!