Як зробити домашню варену ковбасу?

Як зробити домашню варену ковбасу? Кулінарія

Безумовно варена ковбаса є одним з найулюбленіших і затребуваних у нас продуктів, цей продукт можна навіть назвати універсальним. Ось тільки останнім часом не так вже просто знайти на прилавках магазинів дійсно хорошу і якісну варену ковбасу, тому можна спробувати приготувати даний продукт самостійно — така ковбаса буде не тільки повністю натуральної, але ще і менш калорійною, ніж покупна.

Список потрібних складових:

  • 700 грамів курячого філе (також підійде філе індички),
  • 300 мілілітрів вершків середньої жирності (можна використовувати молоко — тоді ковбаса буде ще більш дієтичної),
  • Три яєчних білка,
  • Сіль, чорний перець і будь-які інші приправи за вашим смаком.

Приготування:

  1. Сире куряче (або індиче) філе необхідно дрібно порізати, після чого подрібнити за допомогою блендера до кремового стану, змішати з яєчними білками і охолодженими вершками, додати сіль, перець і інші спеції за смаком, а потім ретельно перемішати.
  2. З отриманого фаршу зробити три ковбаски, щільно обернувши її харчовою плівкою. Ковбаски потрібно викласти в глибоку каструлю з киплячою водою, зверху придавити їх тарілочкою (ковбаски повинні бути повністю покриті водою) і готувати на помірному вогні протягом однієї години.
  3. Далі ковбасу слід остудити, зняти з них плівку, обернути пергаментом, щедро присипаним ароматними травами і приправами, поставити підготовлений продукт в холодильник на 8-10 годин і тільки потім готову домашню варену ковбасу можна подавати до столу.
Оцініть статтю