Як зробити домашнє морозиво?

Як зробити домашнє морозиво? Кулінарія

Влітку так добре буває поласувати морозивом. Настільки здорово, що хочеться їсти цей десерт кожен день. Але коли читаєш склад цього продукту, виникають сумніви: «А чи варто щодня їсти численні добавки: ароматизатори, загусники, стабілізатори?» Можна, звичайно, зовсім відмовитися від морозива, можна їсти цей десерт раз на тиждень, можна вибирати морозиво, в якому найменшу кількість синтетичних добавок і великий відсоток натуральних компонентів. А можна, не відмовляючись від морозива, робити і те, і інше, і третє.

Тобто, вибравши саме натуральне і смачне морозиво, купувати його раз на тиждень. А в інші дні готувати собі морозиво вдома. Готується домашнє морозиво швидко, воно натуральне і дуже смачне. А найприємніше те, що можна зробити його саме з тих продуктів, які подобаються. Якщо подобається полуниця з вершками — зробити морозиво з полуниці з вершками, а якщо молоко і шоколад — з молока та шматочками шоколаду. Якщо ж подобається багато різних фруктів і ягід, можна експериментувати, кожен день роблячи нове морозиво.

Морозиво приготоване в домашніх умовах можна заморожувати в спеціальних формочках — це дуже зручно. Просто заповнити формочки масою для морозива, поставити в морозилку години на три, потім обдати формочки теплою водою і витягнути морозиво. Але якщо навіть формочок немає, можна використовувати будь-яку пластикову ємність для харчових продуктов.

Рецепти домашнього морозива

Дуже смачне морозиво виходить з вершків, полуниці і цукру. Вершки (200 г), полуницю ( 200 г), цукор (1 столову ложку, але можна варіювати за смаком) збити в міксері або вручну, розлити по формочкам.

Орігінальний смак у морозива на основі заварного крему. Для цього морозива потрібно взяти такі продукти: 1 склянка молока, 2 столові ложки цукру, 2 жовтки, 25 г ванільного цукру, 1 столову ложку борошна. З цих інгредієнтів приготувати заварний крем : жовтки розтерти з борошном, цукром і ванільним цукром, закип’ятити молоко. Коли молоко трохи охолоне, повільно, помішуючи, влити в нього суміш жовтків, борошна і цукру. Варити до загустіння 3-5 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Коли крем охолоне, розлити по формочкам.

Банановое морозиво — для тих, кому хочеться і морозива, і фруктового льоду одночасно. Іноді важко буває зробити вибір. Тоді і стане в нагоді такий рецепт — два в одному. У кожній порції такого морозива є і морозиво, і фруктовий лід.

Для такого морозива спочатку потрібно змішати дві столові ложки сметани з чайною ложкою цукру і невеликим бананом, розлити суміш по формах. Потім розім’яти ще один банан, додати до нього шматочки апельсина і теж розкласти по формочках. Наступний шар — банан зі сметаною і половиною чайної ложки ванільного цукру.

Таким же чином — у формочках — можна приготувати фруктовий лід з будь-яких ягід або фруктів, зробивши суміш у міксері або блендером. А банани, полуницю, ківі можна розім’яти виделкою і розкласти по формочках.

Оцініть статтю