Як зробити ароматизовану горілку?

Як зробити ароматизовану горілку? Кулінарія

Ароматизована горілка користується шаленим попитом, про що свідчить постійно зростаючий вибір ароматів в магазинах. Сьогодні можна знайти горілку із самими різноманітними запахами. Завдяки своїй популярності та оригінальності такий продукт коштує недешево. Але можна не переплачувати і за допомогою цих простих порад самостійно надати горілці приємного аромату.

Як надати горілці приємного аромату

Приготування ароматизованого спиртного напою в домашніх умовах дає можливість вибрати свій аромат. Ви можете наповнити горілку пахощами трав, спецій, фруктів і навіть овочів. До того ж ця проста і весела кулінарна розвага дозволить трохи заощадити на дорогому напої. Все, що вам знадобиться, це: пляшка доброї горілки, сито, велика чиста 3 літрова банка і ароматні інгредієнти на ваш вибір.

1. Використовуйте тільки якісну горілку

Вибір основи є головним критерієм. Незалежно від того, скільки аромату ви додасте, необхідно використовувати тільки якісну горілку. Якщо основа буде не дуже доброю, то і кінцевий продукт буде неякісним.

2. Віддавайте перевагу свіжим інгредієнтам

Для досягнення найкращого результату, використовуйте тільки свіжі компоненти. Заморожені фрукти – не кращий вибір, оскільки вони розкиснуть і будуть бовтатися в напої розтанутою кашею. Найбільш відповідні інгредієнти для горілчаної ароматизації – це свіжі трави, спеції, цільні фрукти або овочі.

3. Будьте оригінальні

Фантазуйте! Можна використовувати майже будь-який аромат фруктів, овочів, трав або спецій. Але якщо ви хочете бути по-справжньому оригінальною – спробуйте змішати кілька ароматів разом. Стручковий перець і хрін також є відмінним вибором для настойки, але використовуйте їх дуже обережно, щоб міцний напій не став надто пряним.

4. Дотримуйтесь правил

Якщо ви збираєтеся використовувати фрукти або овочі, наріжте їх великими кубиками або скибками. Дотримуйтеся наступного правила: неїстівна шкурка (крім цитрусових) повинна бути очищена. У випадку з цитрусовими, шкірка повинна залишитися, оскільки вона підсилює аромат. Крім того, видаліть все насіння і вади. Якщо ви є прихильниками трав та спеції, такі як кориця, лаванда або розмарин – додавайте їх в горілку цілими.

5. Комбінуйте смаки

Покладіть фрукти, овочі або трави у велику скляну банку. По можливості, використовуйте ємність, яку можна заткнути пробкою або щільно накрити кришкою, щоб спирт не видихався. Але майте на увазі, чим більше аромату ви додасте, тим сильніше він буде відчуватися. У випадку з ароматизацією горілки потрібно заповнювати банку фруктами чи овочами приблизно наполовину, а потім заливати до країв горілкою і накривати кришкою. З огляду на те, що трави та спеції випромінюють більше аромату, ніж фрукти або овочі, з ними слід чинити по-іншому: на одну банку достатньо буде однієї жмені приправи, щоб як слід ароматизувати спиртний напій.

6. Запасіться терпінням

Помістіть банку в холодильник і почекайте приблизно добу, хоча деякі інгредієнти повинні настоюватися довше. На наступний день спробуйте горілку, щоб визначити її готовність. Якщо вам здасться, що напій не готовий, залиште його в холодильнику ще на добу. Іноді потрібен цілий тиждень, щоб отримати чудовий аромат. Пам’ятайте, тривалим настоюванням завжди можна посилити смакові якості, але забрати назад зайву частину смаку не вийде.

7. Процідіть отриманий напій

Коли потрібні смакові якості будуть досягнуті, процідіть горілку крізь сито в широку миску. Якщо вийшло багато м’якоті, скористуйтеся для цих же цілей марлею, згорнутою в декілька шарів або кавовим фільтром. Після проціджування перелийте напій у красивий графин та насолоджуйтесь новим ароматним продуктом власного виробництва.

8. Як використовувати залишки

Після всіх процедур у вас залишаться вимочені в горілці фрукти, овочі або трави зі спеціями. Не поспішайте їх викидати. Фруктами чи овочами можна прикрасити коктейльний келих, а з трав або спецій зробити палички для розмішування коктейлів.

Оцініть статтю