Оскільки ми не завжди можемо довіряти якості магазинних солодощів, краще мати під рукою простий рецепт домашнього печива, особливо якщо у вас є діти. До того ж, тісто для арахісового печива робиться дуже просто і зберігається в холодильнику. Тому ви будь-якої миті можете спекти його і порадувати своїх малюків печивом з молоком.
У тісто можна додати кеш’ю, мигдаль або фундук, а борошно використовувати безглютенове, якщо у дітей є алергія на глютен.
Простий рецепт печива з арахісовим маслом
Щоб приготувати арахісове печиво вам знадобляться:
- 1 з чвертю склянка борошна (150 г);
- 1 склянка цукру;
- ½ склянки арахісової олії;
- 1 велике яйце;
- 8 столових ложок вертального масла, що підтало;
- 1/2 ч. ложки соди;
- ½ ч. ложки розпушувача;
- ¼ ч. ложки меленої кориці (за бажанням);
- ¼ ч. ложки солі.
Приготування:
- Додайте масло і цукор в тістомішалку і збийте до кремоподібного стану.
- Потім додайте арахісове масло і знову добре перемішайте.
- Тепер вбийте яйце і замішуйте доти, доки суміш не стане однорідною.
- В окремій ємності змішайте борошно, соду, розпушувач, корицю та сіль.
- Додайте в тістомішалку половину борошняної суміші, що вийшла, і добре перемішайте, після чого додайте залишок сухих інгредієнтів і вимісіть тісто до однорідної консистенції.
- Перекладіть тісто для арахісового печива в герметичну ємність, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 3-12 годин.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть лист пергаментним папером. Сформуйте з тіста невеликі кульки і розкладіть їх на деку.
- Притисніть кожну кульку двічі вилкою навхрест.
- Випікайте печиво 15 хвилин, поки воно не стане хрустким. Якщо ви віддаєте перевагу більш м’якому печиву, достатньо буде 10 хвилин.
- Дістаньте готове арахісове печиво з духовки і дайте йому охолонути на деку протягом 5 хвилин, перш ніж перекладати на тарілку. Смачного!