Як зробити арахісове печиво?

арахісове печиво Кулінарія

Оскільки ми не завжди можемо довіряти якості магазинних солодощів, краще мати під рукою простий рецепт домашнього печива, особливо якщо у вас є діти. До того ж, тісто для арахісового печива робиться дуже просто і зберігається в холодильнику. Тому ви будь-якої миті можете спекти його і порадувати своїх малюків печивом з молоком.

У тісто можна додати кеш’ю, мигдаль або фундук, а борошно використовувати безглютенове, якщо у дітей є алергія на глютен.

Простий рецепт печива з арахісовим маслом

Щоб приготувати арахісове печиво вам знадобляться:

  • 1 з чвертю склянка борошна (150 г);
  • 1 склянка цукру;
  • ½ склянки арахісової олії;
  • 1 велике яйце;
  • 8 столових ложок вертального масла, що підтало;
  • 1/2 ч. ложки соди;
  • ½ ч. ложки розпушувача;
  • ¼ ч. ложки меленої кориці (за бажанням);
  • ¼ ч. ложки солі.

Приготування:

  1. Додайте масло і цукор в тістомішалку і збийте до кремоподібного стану.
  2. Потім додайте арахісове масло і знову добре перемішайте.
  3. Тепер вбийте яйце і замішуйте доти, доки суміш не стане однорідною.
  4. В окремій ємності змішайте борошно, соду, розпушувач, корицю та сіль.
  5. Додайте в тістомішалку половину борошняної суміші, що вийшла, і добре перемішайте, після чого додайте залишок сухих інгредієнтів і вимісіть тісто до однорідної консистенції.
  6. Перекладіть тісто для арахісового печива в герметичну ємність, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 3-12 годин.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть лист пергаментним папером. Сформуйте з тіста невеликі кульки і розкладіть їх на деку.
  8. Притисніть кожну кульку двічі вилкою навхрест.
  9. Випікайте печиво 15 хвилин, поки воно не стане хрустким. Якщо ви віддаєте перевагу більш м’якому печиву, достатньо буде 10 хвилин.
  10. Дістаньте готове арахісове печиво з духовки і дайте йому охолонути на деку протягом 5 хвилин, перш ніж перекладати на тарілку. Смачного!
Оцініть статтю