Як приготувати вівсяну кашу?

Як приготувати вівсяну кашу? Кулінарія

Дієтологи в один голос заявляють, що тарілка вівсянки на сніданок — вірний шлях до здорового і красивого тіла. Ця крупа впливає і на тривалість життя, на обмінні процеси, оздоровчий ефект від вживання вівсяної каші абсолютно безперечний.

Цінні мікроелементи і вітаміни, які присутні в цьому продукті, дозволяють знизити холестерин і поліпшити сердечнососудистую діяльність. Покращує властивості крові, має очисним ефектом. Каша з вівсяної крупи має обволікаючим ефектом, допомагаючи працювати нашим внутрішнім органам — печінки, щитовидній залозі, чистить кишечник.

Найкраще готувати кашу на воді. Найкорисніше, якщо ви запарити пластівці окропом, дасте настоятися, і тільки після цього додасте улюблені інгредієнти — фрукти, родзинки, горіхи, мед.

Вівсянка на воді

Заливаємо киплячою водою 150 гр. пластівців і ставимо настоюватися на 15 хв., щоб краще зберігалося тепло укутайте миску рушником. Підготуйте яблуко — наріжте дрібно, змішайте з медом, додайте горіх і все добре перемішайте. В кашу додайте яблучно-горіхову суміш і зверху притрусіть корицею. До такої їжі добре підійде зелений чай.

Вівсяна каша на сніданок.

200 грамів вівсяних пластівців засипаємо в каструлю з киплячою водою. Води знадобитися не більше півлітра. Варимо, постійно помішуючи на слабкому вогні, сіль і цукор додаємо за смаком. У готову кашу додаємо вершкового масла, як ви любите. Ложка ягідного варення зробить ваш сніданок не тільки корисним, але і красивим.

Рецепт вівсяної каші на молоці.

200 грамів вівсяної крупи засипаємо в каструлю з киплячою водою, води беремо 1 склянку. Коли каша закипить і трохи провариться додати 1 склянку молока і варити до готовності. В зварену кашу додаємо вершкового масла, цукру за смаком. До цього рецептом також можна додати фрукти. Притрусити корицею. Молочна вівсянка добре підходить дітям, а також хворим і літнім людям, калорійність її близько 110 ккал на 100 грам.

Оцініть статтю