Плов з родзинками й курагою — страва досить цікава на смак, тому всім охочим порадувати своїх домочадців незвичайною стравою варто обов’язково його приготувати. Готується такий плов легко і просто, головне — мати в наявності всі необхідні інгредієнти.
Вам знадобиться:
- Дві склянки круглого рису;
- 200 грамів кураги;
- Три столові ложки родзинок;
- Цукор і сіль (на смак);
- Чайна ложка меленого чорного перцю;
- 1/2 чайної ложки червоного меленого перцю;
- 1/2 чайної ложки приправи зіра;
- Чайна ложка коріандру;
- Дві великі моркви;
- Дві цибулини;
- Щіпка меленої куркуми;
- П’ять склянок води;
- 100 мл рослинної олії.
Приготування солодкого плову
- Ретельно промийте рис в холодній воді не менше трьох разів і обов’язково прослідкуйте, щоб остання вода при промиванні була абсолютно прозорою. Як тільки рис буде промитий, залийте його холодною водою і залиште на 30 хвилин.
- Цибулю почистіть, промийте і поріжте тонкими півкільцями.
- Моркву почистіть і промийте, натріть коренеплоди на тертці (бажано використовувати терку для моркви по-корейськи, в цьому випадку даний овоч в готовій страві буде більш яскраво виражений).
- Залийте родзинки й курагу гарячою водою і дайте постояти хвилин 10, після чого ретельно промийте сухофрукти в холодній воді. Налийте в казанок олію, поставте на вогонь. У підігріту олію покладіть обидва види перцю, зіру (по-іншому кумин), мелений коріандр. Приправу прогрійте в олії (необхідний стежити, щоб олія не закипіла), після того, як аромат спецій стане досить сильним, додайте до них подрібнені овочі: спочатку покладіть цибулю й обсмажте її дві хвилини, після чого покладіть моркву й обсмажте до м’якості.
- Злийте з рису воду, покладіть його до овочів. На повільному вогні випарити зайву воду з крупи.
- Просушіть курагу та родзинки, після чого курагу наріжте в довільному порядку. Додайте до рису сухофрукти та дрібку куркуми (приправа додасть страві красивий колір), перемішайте і прогрійте все на повільному вогні.
- Влийте в казан п’ять склянок киплячої води, посоліть і додайте цукор (на смак), додайте вогонь до максимального. Як тільки рис вбере всю воду, закрийте плов кришкою і залиште нудитися на повільному вогні протягом 30 хвилин.
- Через зазначений час вимкніть вогонь і розкладіть страву по тарілках і подавайте до столу.