Як приготувати пиріг з картоплею?

пиріг з картоплею Кулінарія

Навіть і без яких би — то не було добавок і хитрощів, ми всі обожнюємо це поєднання простих продуктів, у вигляді пиріжків і пирогів з картоплею, настільки сильно, що ніяка агітація для їх вживання, нам просто не потрібна.

Простота приготування і доступність продуктів, дозволять нам, скориставшись даними рецептом, з легкістю організувати затишні сімейні посиденьки в компанії з ласим і оригінальним пирогом.

Можна заздалегідь приготувати тісто і покласти його в морозилку, дістаючи в міру необхідності для приготування даного пирога з картоплею.

У даному рецепті приготування ми використовували дріжджове тісто на молоці із добавками, що додають смаку. Але, при бажанні, дріжджове тісто можна, з таким, же успіхом, замінити на листкове, або сметанне тісто швидкого приготування.

Змінюючи начинку, залишаючи незмінною її головний інгредієнт, картоплю, можна досягти великої різноманітності видів пирога з картоплею. І, навіть саму картоплю, можна також, по- різному приготувати для начинки, ми пропонуємо свій, оригінальний рецепт, отримуючи в результаті, соковитий і неймовірно смачний пиріг.

Для приготування пирога з картоплею будуть потрібні продукти:

  • молоко — 200мл.,
  • вершкове масло — 35г,
  • 1 білок яйця,
  • розпушувач — ½ ч.л.,
  • дріжджі — 1 ч.л.,
  • мука, скільки «візьме» тісто,
  • сіль,
  • цукор — 1ст.л.;

для начинки:

  • картопля — 3шт.,
  • цибуля — 4 головки,
  • сир твердих сортів — 200г,
  • зелена цибуля — 1 пучок,
  • перець, сіль.

Рецепт пирога з картоплею

Молоко розбавляємо водою наполовину, підігріваємо, додаємо дріжджі, сіль і цукор, підмішуємо до всього додаємо деяку кількість борошна, ставимо в тепле місце для підняття. Якщо наша опара покрилася пінистої шапкою, замішуємо некруте, ніжне тісто, для чого розігріваємо вершкове масло, збиваємо білок і додаємо їх до готової опари. Борошно змішуємо з розпушувачем і вимішуємо тісто в спеціальній ємності, закриваємо його і вистоюємо на протязі трьох — чотирьох годин.

За один раз можна приготувати відразу декілька пирогів з картоплею, що особливо зручно, якщо у вас велика сім’я, наступного дня розігріті, вони будуть смачнішими, ніж свіжоприготовані.

Займаємося приготуванням начинки, промиваємо картоплю і цибулю, картоплю не очищаємо, а ставимо відварюватися «в мундирі», зберігаючи в ній вітаміни і смакові дані. Картоплю відварюємо до напівготовності, так, щоб її можна було натерти на тертці великими стрічками, що ми і проробляємо.

Далі очищаємо цибулю та нарізаємо її кубиками, твердий сир натираємо точно так як і картопля, стрічками на крупній тертці. Нам залишилося тільки нарізати зелену цибулю, всі інгредієнти солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.

Тісто, що підійшло розподіляємо, відповідно до кількості необхідних нам пирогів, залишок кладемо в морозилку, потім розгортаємо тонкий корж, 0,5 см розміром за наявній у нас сковорідці. Приступаємо до збору нашого пирога з картоплею, для чого коржик кладемо на сковорідку, попередньо її змастивши або підклавши папір для випічки, на корж викладаємо приготовану начинку.

Тепер розгортаємо ще точно такий же корж, формочю для печива робимо в ньому деякі фігурні отвори, як вам підкаже фантазія. Отриманий другий корж укладаємо, швидкими, спритними рухами поверх першої з начинкою, пальцями, акуратно, з’єднуємо краї коржиків по всьому колу.

Пиріг, що вийшов мажемо яєчним жовтком і ставимо на випічку в духовку, приблизно, хвилин на 20. Смачного!

Оцініть статтю