Печінка — це дуже корисний продукт, багатий вітамінами, залізом, амінокислотам, мінералами і володіє дуже ніжним і ароматним смаком. Печінку можна приготувати по-різному. Існує величезна кількість рецептів з приготування печінки. Різні країни мають різні національні рецепти з приготування цього чудового продукту, але ми з вами поділимося як можна приготувати печінковий торт. Ця страва неймовірно смачна, повітряна та ароматна.
Для приготування дуже ніжного печінкового торта з вершками і з лимонним соком, нам знадобиться:
- 600 г свіжої печінки,
- 2 головки ріпчастої цибулі,
- 50 г вівсяної крупи,
- 3 яйця,
- трохи молока,
- сіль і перець за смаком.
Для соусу:
- 200 г жирних вершків,
- 1-2 Зубчики часнику,
- сік лимона.
З соусом з вершків і лимонного соку, замість майонезу, печінковий торт виходить особливо ніжним і смачним.
Підготовуємо печінку. Свіжу печінку обдаємо окропом і видаляємо зайві прожилки. Проводимо через м’ясорубку разом з цибулею. Вівсяні пластівці мочим в молоці і теж проводимо через м’ясорубку. Додаємо в суміш яйця і добре перемішуємо. Готуємо з суміші млинці. Смажимо на млинцевих сковорідках з двох сторін і перекладаємо млинці в сторону.
Переходимо до приготування соусу. Збиваємо вершки з пресованим часником, додаємо лимонний сік і чорний перець. Даємо соусу півгодини настоятися. Після, перекладаємо на плоске блюдо млинці, змащуємо соусом, потім знову шар млинця і знову соус і так поки у нас не закінчаться млинці. Останній шар змащуємо соусом і посипаємо зверху дрібно нарубаної зеленню. Можна залишити печінковий торт на кілька годин, щоб торт просочився.