Приготувати майонез в домашніх умовах трохи важко, але зате ви будете знати, що використовували тільки натуральні продукти, вашому здоров’ю та здоров’ю ваших близьких нічого не загрожує.
І ось як треба його готувати:
- Візьміть 1 куряче яйце. Буде краще, якщо яйця будуть домашні.
- Розбийте яйце, відокремте білок і жовток. Жовток вилийте в склянку. Він то нам і стане в нагоді.
- Тепер беріть олію. Краще брати оливкову, вийде дуже приємний і ніжний смак. Потім налийте буквально краплю в склянку з жовтком і збийте виделкою. Коли олія і жовток повністю перемішаються, налийте ще краплю олії. Але є маленька хитрість в приготуванні майонезу вдома. Кожен раз додавайте олії на чверть більше, ніж у попередній раз. Якщо відразу влити всю олію,то в підсумку одержите суміш з оліїі жовтка, яку точно не перетворити на майонез. У цій справі поспішати непотрібно. Відразу, звичайно, може і не вийде, але не слід засмучуватися. Якщо ж все-таки перебільшили з кількістю олії і отримаєте недуже приємний результат, то вихід з цієї ситуації — додайте туди ще жовтків.Звичайно, обсяг майонезу вийде в рази більше, але і продукти викидати не хочеться.
- Після того, як ви на 1 жовток влили близько 10 частин олії,то у вас повинно утворитися дуже густа каша. Це вже майже готовий домашній майонез, і залишилося зовсім небагато.
- На цьому етапі посоліть.Солити краще потроху, при цьому кожен раз розмішувати і пробувати.
- Додайте лимонний сік. На один жовток потрібно приблизно 10 крапель. Лимонний сік не тільки покращує смак, але дозволяє зберігати майонез довше.
- Тепер додайте зовсім небагато води. До речі, тільки завдяки воді майонез отримує білий колір. Якимось чином вода вступає в реакцію з лимонною кислотою і іншими інгредієнтами, утворюючи білий колір суміші.Головне, що ви отримаєте дуже смачний майонез для салатів та інших страв,приготований з натуральних продуктів.