Традиційний кулінарний рецепт малинового варення можна трохи вдосконалити і приготувати його в мікрохвильовці. Для цього навіть не потрібно бути чудо-кухарем. Таким же способом готується варення з , полуниці, агрусу, яблук, черешні і т.п. Цей рецепт малинового варення часто використовують не тільки на зиму, але і коли потрібно по-швидкому зробити що-небудь солодке до чаю або начинку для пирога.
Скориставшись цим простим і доступним рецептом, можна навіть взимку готувати малинове варення із замороженої ягоди. Здається, що протерта з цукровим піском малина — найшвидший спосіб заготівлі на зиму, але це варення робиться, на мій погляд, ще швидше. Всі знають про користь варення з малини при застуді, грипі, але при вагітності вживати цю ягоду потрібно в дуже помірних дозах, тому що вона підвищує артеріальний тиск , краще віддати перевагу чорній смородині.
Інгредієнти для малинового варення :
- малина свіжа — 500 г;
- сік половинки лимона;
- цукор -пісок — 250-300 г.
Рецепт малинового варення :
- Ягоди перебираємо
- Викладаємо в посуд для СВЧ.
- Поливаємо соком лимона, посипаємо цукром. Перемішуємо.
- Розміщуємо ємність з варенням (кришкою не накривати) в звичайну мікрохвильову піч на 15-17 хвилин і доводимо до готовності при 100 % рівні потужності.
- Під час готування перемішуємо один раз.
Якщо варення заготовлюється на зиму, то відразу ж гарячим перекладаємо його в чисті простерилізовані банку і закриваємо щільною або закручуємо металевою кришкою.
При використанні мороженої ягоди її не слід попередньо розморожувати, досить просто потримати в мікрохвильовці на 3-4 хвилини довше.