Ароматні хрусткі курячі крильця – це одна з найпопулярніших страв американської кухні, яку нещодавно навчилися смачно готувати і в наших ресторанах і кафе. Але зазвичай крила смажать на сковороді у великій кількості олії. Ми ж пропонуємо запекти їх у духовці, і тим самим зробити їжу здоровішою та кориснішою.
Секретний інгредієнт хрусткої скоринки – це розпушувач тіста, яким посипають крильця перед приготуванням.
Хрумкі курячі крильця: покроковий рецепт
Щоб приготувати хрусткі курячі крильця, вам знадобиться:
- 1,5 – 2 кг курячих крилець;
- 1 чайна ложка солі;
- 2 столові ложки розпушувача для тіста;
- 3 столові ложки розтопленого вершкового масла;
- 1 столова ложка меду;
- ½ склянки томатного соусу до крильців на ваш смак;
- олія для змащування решітки;
- фольга чи пергамент (не обов’язково).
Як запікати курячі крильця, щоб ті вийшли хрусткими?
До цієї страви, без сумніву, підійде знаменитий соус “Баффало”, який можна приготувати самостійно, або взяти будь-який інший томатний соус на ваш смак.
Крок 1
Вимийте курячі крильця під проточною водою, ретельно просушіть паперовим рушником і, якщо є час, поставте їх у холодильник у відкритій ємності на кілька годин, щоб дати зайвій волозі випаруватися. Потім посипте курятину сіллю з розпушувачем і добре перемішайте.
Крок 2
Застеліть деко фольгою або пергаментом, щоб потім було простіше його відмити. Зверху поставте решітку, змастіть олією, після чого розкладіть на ній крильця в один шар.
Крок 3
Розігрійте духовку до 120 градусів і поставте деко на нижній рівень. Запікати курячі крильця на нижньому рівні потрібно протягом 30 хвилин.
Крок 4
Через півгодини переставте крильця на верхній рівень, збільшіть температуру до 220 градусів і готуйте ще приблизно 35-40 хвилин до утворення золотисто-коричневої скоринки.
Крок 5
Змішайте розтоплене вершкове масло, мед і соус “Баффало”, перекладіть готові курячі крильця з хрусткою скоринкою у велику тарілку, полийте їх цією сумішшю, добре перемішайте і кличте всіх до столу. Смачного!