Підбадьоритися в спекотний день допоможе не тільки холодний або контрастний душ, але і келих освіжаючого дайкірі з полуницею і ромом. Одним із основних інгредієнтів є лаймовий фреш, за бажанням його можна замінити лимонним соком, але потрібно пам’ятати про те, що смак напою за такої заміни може сильно змінитися.
Інгредієнти:
- густий сироп полуничний (40 мл);
- крижана крихта (170 г);
- скибочки лайма (за смаком);
- стигла полуниця (120 г);
- фреш лаймовий (25 мл);
- маленькі гілочки м’яти (за смаком);
- білий ром Bacardi (60 мл).
Процес приготування:
- У морозильну камеру ненадовго прибрати два келихи «шале» для шампанського, потім перебрати полуницю, очистити ягоди від плодоніжок.
- Промити полуницю та помістити в чашу блендера, пюрувати, влити фреш і насипати крижану крихту. Додати ягідний сироп та ром, продовжити процес збивання ще кілька секунд.
- Через ситечко перелити полуничний дайкірі в келихи з стінами, що заіндевіли, прикрасити освіжаючий ягідний напій гілочками м’яти і скибочками лайма і подавати негайно до столу.