Як приготувати часниковий соус?

Як приготувати часниковий соус? Кулінарія

Часниковий соус вважається популярним в основному у Франції. Такий гострий соус підходить до м’яса, до риби і до більшості салатів. Процес приготування соусу дуже простий. Для приготування нам знадобиться:

  • 5-6 зубчиків часнику,
  • одне яйце,
  • склянка соняшникової олії,
  • дві столові ложки води
  • сіль.

Приготування часникового соусу

Зубчики часнику разом з лимонним соком добре збийте в блендері, додайте яєчний жовток і знову перемішайте в блендері. Починаємо додавати половину олії, вливаючи дуже тонкою цівкою і одночасно перемішуючи.

Маса повинна стати тугою і тягучою, додаємо знову лимонний сік і олію, знову вливаючи повільно тонкою цівкою і підмішуючи. Потім додаємо 2 столові ложки води, але якщо ваш соус вийшов рідкуватим краще додати одну столову ложку. Консистенція соусу повинна бути як у майонезу, а колір соусу повинен бути кремовим. Якщо у вас немає під рукою блендера можете пресувати часник і збивати соус вінчиком або ж міксером. Можете також замість лимонного соку використовувати дві чайні ложки оцту.

Якщо у вас не знайдеться часу довго збивати соус, ви можете застосувати дуже легкий спосіб приготування часникового соусу на основі майонезу. Такий дуже простий соус для приготування не тільки виходить дуже смачним і підходить буквально до всіх страв, в нього також можна додавати велику кількість інших інгредієнтів, роблячи його тим самим ще смачніше.

Часниковий соус на основі майонезу

Для приготування нам знадобиться:

  • 100 г майонезу,
  • 3-4 зубчики часнику,
  • сіль, перець за смаком.

Процес приготування займе всього 5 хвилин. Очищаємо часник і пропускаємо через прес, додаємо майонез, сіль і перець і добре перемішуємо. Можна також для аромату додати в соус оцет або сік лимона.

Такий соус можна також приготувати і на основі сметани. Інгредієнти нашого соусу:

  • 200-250 г сметани,
  • 2-3 зубчики часнику,
  • лимонний сік,
  • сіль, перець за смаком.

Можете також в якості спецій взяти зелень свіжу або ж сушену. Починаємо готувати подрібнюючи зелень і пропускаємо через прес часник, змішуємо зелень і часник зі сметаною і додаємо лимонний сік, сіль і перець за смаком. Все разом гарненько перемішуємо і соус готовий, такий соус має злегка кислуватий присмак.

Оцініть статтю