Як готувати м’ясний пиріг

м’ясний пиріг Кулінарія

Така смачна страва, як м’ясний пиріг припаде багатьом до душі, і вередливим діточкам і чоловікові — гурману. Цей рецепт дуже простий і легкий у виконанні, а також не займе у Вас багато часу. Інгредієнти, які входять до складу пирога є майже у кожної хазяйки в холодильнику. Детальніше про те, як готувати м’ясний пиріг, Вам розповість ця стаття.

Інгредієнти

  • Відварене м’ясо курки або свинини (за бажанням) — 150 — 180 грам
  • Яйце куряче — 3-4 штуки (залежно від розміру)
  • Сир твердий або плавлені сирки — 80-120 грам
  • Мука — 1 склянка
  • Сметана або майонез — 2-4 столових ложки
  • Харчова сода — 1 щіпка
  • Сіль — 0,5 чайної ложки
  • Розпушувач тіста — 1,5-2 чайних ложки
  • Зелена цибуля або кріп (за бажанням) — 1 пучок

Спосіб приготування м’ясного пирога

  1. Отже, спочатку треба відварити вибране м’ясо. Я зварила трохи м’яса свинини і два курячі стегна і змішала їх. Як м’ясо зварилося дрібно наріжте його.
  2. Тепер накришіть дрібно Вашу зелень, кріп або цибулю, можна все разом.
  3. Далі, підготуйте усі потрібні інгредієнти і покладіть їх на один стіл в одно місце, щоб потім нічого не забути.
  4. Тепер розбиваємо яйця в глибоку миску і збиваємо їх міксером, збиваємо дуже ретельно до утворення піни. У мене міксера немає, тому цю дію (збивання) я зробила звичайною столовою вилкою. Миску вибирайте глибше, оскільки в цю миску Вам доведеться додати інгредієнти, що залишилися.
  5. Після того, як наші яйця ретельно збиті додаємо в них сіль, соду, розпушувач тіста і муку. Усе це ретельно перемішуємо міксером, ну або простою вилкою. У мене тісто вийшло занадто густе і я додала трохи молочка. Тісто повинне вийти, як на оладки. Приблизно ось що повинне вийти.
  6. Тепер в наше тісто додаємо подрібнену зелень і подрібнене м’ясо. Все дуже ретельно перемішуємо.
  7. Потім, беремо форму для випічки і ретельно, кожен сантиметр змащуємо соняшниковою олією. Як змастили форму, викладаємо туди тісто. На жаль, у мене не було в цей момент спеціальної форми для випічки. Я замінила її звичайною старою чавунною сковородою.
  8. Далі, розігріваємо духовку приблизно до 190 градусів і ставимо туди тісто, приблизно на 20-25 хвилин.
  9. Тим часом, поки пиріг готується в духовці треба натерти твердий сир на терці. Ось стільки вийшло у мене. Думаю цього буде досить.
  10. Після того, як наш пиріг підрум’янився посипаємо його сиром і ще на 10-15 хвилин ставимо в духовку, щоб сир підрум’янився. Я вже відчуваю аромат сиру з духовки. Тепер чекаємо готовності пирога.
  11. І ось, наш пиріг готовий. Дайте йому вихолонути у формі, після того, як він охолов акуратно дістаньте його і покладіть на піднос або блюдце. Виглядає дуже апетитно, та і на на смак теж хороший. Здається, вийшов відмінний пиріг!!!

Смачного!!!

Оцініть статтю