Як готувати глінтвейн в домашніх умовах — кращі рецепти

Як готувати глінтвейн в домашніх умовах — кращі рецепти Кулінарія

Від німецького виразу «glühender Wein», що в дослівному перекладі означає «палаюче вино», налите в кришталевий келих до самих країв. Глінтвейн, завжди є незвичайним міксом, здавалося б, звичайнісіньких інгредієнтів, ніякий інший в світі коктейль не зрівняється з глінтвейном по глибині, елегантності і вишуканості смакових відтінків, він завжди зігріє тіло і душу, в потрібний момент, підбадьорить, а в негоді і горі розвеселить, розпалить всередині лавину вогню і пристрасті, створить ефект вібруючи літній настрій, коли за вікно мороз сильний.

Традиційно гарячий, обпалюючий язика глінтвейн подають на Різдво в таких країнах, як Німеччина, Чехія, Данія, а також Скандинавських країнах, випивши пару келихів кріпленого напою всі тут же веселішають, в усіх піднімається настрій, народу хочеться гуляти, запалювати, влаштовувати танці і конкурси.

Раніше вино, з якого робили глінтвейн, виготовляли виключно з високоякісних сортів винограду, зібраного в долинах Рейну, проте сьогодні простір для реалізації свого кулінарного потенціалу значно розширився і глінтвейн можна приготувати з сухого червоного, напівсолодкого не кріпленого і навіть з білого вина.

Чуттєва, глибока солодкувато-різка мелодія смаків глінтвейну натхненна найбільшою спадщиною жителів Древнього Риму, коктейль глінтвейн зі східною тональністю може доповнюватися ваніллю, яка вносить ніжний штрих в смак, а також корицею, анісом, чебрецем і пекучими спеціями, які грають в складі по-особливому, крізь їх завісу пробивається лоскочучий запах цитрусових — лимона і апельсина.

Щоб надати вітамінному напою терпкі нотки з характером, не забудьте покласти туди натуральний мед, грейпфрути, курагу, родзинки, інжир, якщо ви бажаєте дати волю експериментам, то сміливо вливайте в глінтвейн ром, коньяк або лікер.

Як зварити глінтвейн за класичним рецептом?

Зверніть увагу! Класичний рецепт приготування глінтвейну грунтується на змішенні підігрітого червоного вина з медом, спеціями і фруктами — саме цей букет складових спонсорує організм людини необхідною кількістю вітамінів і мікроелементів, приміром, кальцієм і фосфором.

Глінтвейн, приготований за традиційним рецептом, дуже корисний в сезон застуди, має прекрасний тонізуючий і загальнозміцнюючий ефект, підвищує імунітет, відновлює сили після морального і фізичного виснаження. Рецепт глінтвейну класичний припускає використання наступних інгредієнтів:

  • якісне елітне вино (звичайно можна вибрати і звичайне столове) — 1 пляшка;
  • цукровий пісок — 30 грам;
  • тертий мускатний горіх — на кінці ножа;
  • гвоздики — 7 штук;
  • води — ¼ частина склянки.

Крок 1. Спеції, декілька бутончиків гвоздики і мускатний горіх, поклади в турку або маленьку каструльку і залий водою, після чого постав суміш кип’ятиться на вогонь.

Крок 2. Суміш продовжуй кип’ятити біля 2-х хвилин, потім зніми з плити і дай настоятися під щільно закритою кришкою
впродовж 15 хвилин.

Крок 3. Візьми ще одну окрему емальовану посудину, влий в неї рубінове вино і підігрій його до 70 градусів, потім з’єднай його з відваром із спецій для надання напою приємної гіркуватості, додай цукру — за смаком.

Глінтвейн глибокого смаку, який не змінюється з часом впродовж багатьох років, готовий! Смачного!

Як приготувати безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах?

Коли додаєш в глінтвейн фрукти, оголюється уся краса цього напою, а завдяки стрункому пряному початку, в який можуть входить такі спеції, як гвоздика, кориця, шафран, аромат глінтвейну може звучати в усю силу.

Щоб не виглядати зранку заспаним з похмілля, краще вживати глінтвейн безалкогольний, який не поступається за смаковими якостями своєму «міцному» побратимові, а тим більше вживати його можна у будь-який час і у будь-якому місці: на пікніку, на романтичній вечері, в колі сім’ї і рідних серцю людей і, навіть, за барною стійкою. Основний компонент в цьому випадку замінюється яким-небудь соком, який надає смаку напою кислуваті, трохи легші відтінки.

Безалкогольний рецепт приготування глінтвейну припускає застосування наступних компонентів:

  • 1 літру виноградного соку;
  • половина кореня імбиру;
  • 4-х часточок лимона, лайму або будь-кого іншого цитрусового;
  • пряного мускатного горіху на кінчику ножа;
  • пари зірочок бад’яну;
  • 1 склянки гранатового, сливового або будь-якого іншого соку рубінового відтінку;
  • декількох бутончиків гвоздики;
  • меленого кардамону на кінчику ножа.

Схема приготування:

Приправа — гвоздика, а також мелений кардамон, імбир, бад’ян, мускатний горіх, змішуються в окремій посудині. Далі нагрівають сік, кип’ятити його категорично заборонено, вогонь вимикають в той момент, коли на поверхні соку тільки починають з’являться маленькі бульбашки повітря.

Після цього сік присмачують прянощами, і часточками цитрусових — лайму або лимона, за бажанням можна додати цукровий пісок або продукт бджільництва. Настоювати готовий коктейль щастя потрібно впродовж 40 хвилин, за цей час спеції і фрукти встигнуть віддати відтінками смаку і аромату у виноградний сік.

Глінтвейн «Вибух фруктового смаку»: як зробити в домашніх умовах?

Щоб готовим коктейлем було не соромно похвалитися перед друзями на важливому вечорі на честь святкування певної події, необхідно чітко розуміти, як робити глінтвейн з фруктами і яке вино треба для цього використати.

В першу чергу, вино має бути вищого класу, таким, що протягають в нім гранатовими, фіолетовими і черешневими нюансами, воно повинно віддавати матовим, сяючим, злегка сумним відблиском, інтенсивність такого вина — стійка, така, що запам’ятовується, з характером, а ясність — ідеальна, затьмарена і непрозора.

Склад коктейлю «Вибух фруктового смаку»:

  • 150 грам цукрового піску;
  • 5 штук запашного горошку;
  • декілька паличок кориці;
  • червоне або зелене яблуко;
  • 1 пляшка якісного червоного вина;
  • декілька кілець апельсину або лимону;
  • 5 штук гвоздики;
  • 1 ложка (без верху) кардамону;
  • 1 склянка води;
  • 1 ложка (без верху) мускатного горіху.

Як робити напій

По-перше, всі наявні фрукти необхідно ретельно вимити під проточною водою, а потім досуха витерти рушником, далі фрукти порізати невеликими шматочками.
У емальовану каструльку налити води, довести її до температури 50 градусів, в тепленьку воду всипати спеції: перчик, гвоздичку, мускатний горішок, корицю, і звичайно ж, кардамон.

Не знімаючи з вогню, помішувати зілля дерев’яною ложкою до того часу, поки температура рідини в каструлі не підніметься до відмітки в 70 градусів.

Отриманий відвар невеликими порціями вливають в червоне вино, обов’язковою умовою при цьому є, зменшення вогню до мінімуму.

В майбутній кулінарний шедевр додати відміряну кількість цукрового піску, а також апельсин, після 7 хвилин зняти напій з плити, прикрасити його смак натуральним ароматний медом, все ретельно перемішати і дати настоятися осторонь впродовж 15 хвилин.

Майстер-клас по виготовленню дива кулінарії — натурального глінтвейну, добіг кінця, сподіваюся, вам сподобалося, залишилося тільки розлити «кривавий» еліксир по кришталевим фужерам на тонких ніжках і насолоджуватися його смаком, а смаки там сплелися — повірте, найпікантніші і хвилюючі! Не забудьте прикрасити краєчок келиха скибочкою лимона або яблука, щоб напій, що подається, виглядав ще естетичніше!

Глінтвейн з білим вином — «Спрага чарівника»

Витончений, милий смак коктейлю «Спрага чарівника» встромлюється в серце з перших нот аромату, є нічим іншим, як міксом дивовижного «тріо» — винної основи, фруктового соку і філігранно підібраних приправ.

Для приготування коктейлю «Спрага чарівного» нам знадобиться наступний перелік інгредієнтів:

  • 0, 5 літра яблучного соку;
  • 1 пляшку білого сухого вина;
  • цитрусові — апельсин і лимон — по 1 штуці;
  • 1 паличку кориці;
  • половину склянки негазованої мінеральної води;
  • мускатного горішка — на кінчику ножа;
  • 4 палички гвоздики;
  • пів чайної ложки подрібненого зігріваючого імбиру;
  • яблуко — 1 плід;
  • цукровий пісок — за смаком.

Як зварити:

У емальовану ємність з широким денцем помістити усі вищеперераховані спеції, влити туди мінеральну воду, поставити каструлю на вогонь і чекати, поки вариво закипить, після чого зняти з вогню, настояти осторонь впродовж 20 хвилин, після чого процідити настій.

Ретельно вимиті під проточною водою фрукти нарізати шматочками, помістити їх в готовий відвар, влити в суміш біле сухе вино і яблучний сік, усі інгредієнти ретельно перемішати і поставити на слабкий вогонь, не доводячи до кипіння, зняти з вогню!

Глінтвейн з білим вином «Спрага чарівника» вже готовий прийняти твої смакові рецептори у свої обійми!

Оцініть статтю