Яблучний сидр в їстівних грушевих чашках

Яблучний сидр в їстівних грушевих чашках Кулінарія

Теплий і пряний яблучний сидр в їстівних грушевих чашках – це оригінальний святковий рецепт для дорослих членів сім’ї, унікальна альтернатива звичайним керамічним кухлям і смачний спосіб зігрітися в прохолодну погоду.

Оригінальний рецепт яблучного сидру

Інгредієнти на 12 порцій:

  • 12 великих червоних груш (або яблук твердих сортів).
  • 1 літр якісного яблучного сидру.
  • 4 палички кориці.
  • 2 цілих зірки анісу.
  • 2 лимона, розрізаних навпіл.

фруктовий кухоль

Спосіб приготування:

  1. Зріжте верхівки груш (або яблук) і обережно виріжте середину. Будьте уважні і не проткніть грушу наскрізь, інакше напій буде витікати. Щоб запобігти потемнінню фруктів, добре збризніть вирізані місця соком лимона.
  2. Поставте каструлю на плиту, вилийте в неї яблучний сидр і доведіть до кипіння. Як тільки вміст закипить, зменшіть вогонь до мінімуму, додайте корицю і аніс, накрийте каструлю кришкою і дайте потомитися 20 хвилин на повільному вогні. Після цього видаліть аніс з корицею, дайте рідині трохи охолонути та розлийте її в грушеві чашки.
  3. Подавайте оригінальний напій теплим.
Оцініть статтю