Вівсяне печиво користується особливою популярністю, адже воно і смачне, і ситне, водночас легке, корисне та ніжне. Насправді воно дуже просто готується вдома самостійно і не обов’язково бігти в магазин, якщо раптом захочеться чогось смачненького. Якщо вдома є яйця, вівсяні пластівці, борошно, масло, то печиво до кави чи чаю у вас буде домашнє. Окрім того, ви будете впевнені, що воно свіже та без будь-яких домішок. А щоб діткам хотілося ще більше ним поласувати, можна додати подрібнений шоколад до тіста.
Зміст
Рецепт вівсяного печива.
Інгредієнти потрібні наступні:
- два яйця курячі;
- 150 грам цукру;
- півтори склянки вівсяних пластівців;
- 200 грам масла вершкового (стандартна упаковка);
- пшеничне борошно – 150 грам,
- 1 ч. л. розпушувача до тіста, або замінити 1 ч. л. соди, гашеної столовим оцтом.
- дрібка солі, зовсім-зовсім трішки;
- можна додати корицю;
- подрібнений чорний шоколад – 100 г.
- можна додати ще арахіс, родзинки чи чорнослив за бажанням.
Покроковий рецепт приготування:
Головний секрет того, щоб печиво вдалось – правильно замісити тісто!
- Потрібно підготувати масло, вийняти його з холодильника за кілька годин до приготування, щоб воно стало кімнатної температури, не було твердим. Відправляємо його в посудину та розтираємо з цукром. Додаємо яйця, збиваємо міксером.
- Вівсяні пластівці добре було б подрібнити кавомолкою, чи блендером. Висипати подрібненими до масла з яйцями. Перемішуємо і поступово додаємо борошно пшеничне і розпушувач до тіста. Вкінці вимішуємо з частинками шоколаду.
- Поки духовка нагріватиметься до 180 градусів, відправте тісто в холодильник, огорнувши його харчовою плівкою. Пластівці набухнуть трошки, через це клейкість тіста підвищиться.
- Застеліть деко пергаментом. Далі з тіста формуємо ложкою або руками печиво, яке викладається на деко.
- Випікаємо його хвилин приблизно 20, поки воно не порум’яніє.