Вівсяне печиво зі шматочками шоколаду – простий покроковий рецепт

Вівсяне печиво зі шматочками шоколаду Кулінарія

Вівсяне печиво користується особливою популярністю, адже воно і смачне, і ситне, водночас легке, корисне та ніжне. Насправді воно дуже просто готується вдома самостійно і не обов’язково бігти в магазин, якщо раптом захочеться чогось смачненького. Якщо вдома є яйця, вівсяні пластівці, борошно, масло, то печиво до кави чи чаю у вас буде домашнє. Окрім того, ви будете впевнені, що воно свіже та без будь-яких домішок. А щоб діткам хотілося ще більше ним поласувати, можна додати подрібнений шоколад до тіста.

Рецепт вівсяного печива.

Інгредієнти потрібні наступні:

  • два яйця курячі;
  • 150 грам цукру;
  • півтори склянки вівсяних пластівців;
  • 200 грам масла вершкового (стандартна упаковка);
  • пшеничне борошно – 150 грам,
  • 1 ч. л. розпушувача до тіста, або замінити 1 ч. л. соди, гашеної столовим оцтом.
  • дрібка солі, зовсім-зовсім трішки;
  • можна додати корицю;
  • подрібнений чорний шоколад – 100 г.
  • можна додати ще арахіс, родзинки чи чорнослив за бажанням.

Покроковий рецепт приготування:

Головний секрет того, щоб печиво вдалось – правильно замісити тісто!

  1. Потрібно підготувати масло, вийняти його з холодильника за кілька годин до приготування, щоб воно стало кімнатної температури, не було твердим. Відправляємо його в посудину та розтираємо з цукром. Додаємо яйця, збиваємо міксером.
  2. Вівсяні пластівці добре було б подрібнити кавомолкою, чи блендером. Висипати подрібненими до масла з яйцями.  Перемішуємо  і поступово додаємо борошно пшеничне і розпушувач до тіста. Вкінці вимішуємо з частинками шоколаду.
  3. Поки духовка нагріватиметься до 180 градусів, відправте тісто в холодильник, огорнувши його харчовою плівкою. Пластівці набухнуть трошки,  через це клейкість тіста підвищиться.
  4. Застеліть деко пергаментом. Далі з тіста формуємо ложкою або руками печиво, яке викладається на деко.
  5. Випікаємо його хвилин  приблизно 20, поки воно не порум’яніє.
Оцініть статтю