Що ж може бути смачніше і корисніше, ніж ситні домашні відбивні зі свинини? Свіжі і гарячі, щойно зняті з вогню, вони дають можливість відчути відмінний смак і ні з чим незрівнянний запах. Однак якщо ви думаєте, що процес приготування даної страви простий і швидкий, поспішаємо вас розчарувати. Це далеко не так. Адже для того, щоб відбивні вийшли соковитими і ароматними потрібно докласти чимало зусиль.
Врахуйте, що кінцевий результат залежить і від рецепту, і від інгредієнтів, і від емоцій і настрою людини, готує. Тому, раз вже ви стали за плиту, постарайтеся здивувати всіх найсмачнішою стравою! А ми вам у цьому допоможемо.
Отже, для приготування ситних свинячих відбивних вам необхідно придбати:
- Півкілограма свинячої вирізки;
- 80-100 грам борошна;
- Пару курячих яєць;
- Оливкова олія;
- Сіль, перець і спеції (за власним смаком).
Рецепт приготування свинячих відбивних
М’ясо, з якого ви збираєтеся готувати страву, неодмінно повинно бути свіжим і добре вимитим. Залийте його на кілька хвилин холодною водою, а після цього висушіть за допомогою паперового рушника. Гострим ножем наріжте акуратні і не занадто товсті шматочки (1-2 сантиметри завтовшки).
Потім спеціально призначеним приладом рівномірно відбийте їх з обох сторін.
Поперчіть і посоліть.
Після того, як свинина буде готова до смаження, збийте у великій мисці яйця, борошно висипте на рівну поверхню.
На добре розігріту сковороду налийте оливкову олію. Далі занурюйте кожен шматок свинини спочатку в борошно, а потім в яйце і покладіть на сковороду. Обсмажувати відбивні необхідно близько 1,5-2 хвилин з кожного боку. А взагалі, дивіться по ситуації. Якщо ви бачите, що одна сторона вже підрум’янилася, то можете сміливо перегортати її.
Ну ось, ваші відбивні зі свинини готові.
Якщо хочете внести пікантну родзинку в готову страву, можете подати її разом з медом, чорносливом, горіхами або кисло-солодкими приправами. Ах, а як божественно воно поєднується з келихом вишуканого білого вина! Приємного апетиту!