Варення з пелюсток білої троянди – покроковий рецепт

Варення з пелюсток білої троянди Кулінарія

Хто сказав, що трояндове варення обов’язково повинно бути … рожевим? Спробуйте приготувати варення з пелюсток білої троянди і результат вас приємно здивує! Ніжний запах троянди, похрускуючі пелюстки і просто чарівний смак! На відміну від варення з пелюсток рожевих і червоних троянд, це варення має ніжний, гарний жовтий колір, який дуже цікаво виглядає в скляних баночках. Ну що, вирішили спробувати? Тоді швидше приступимо до приготування ароматного варення з пелюсток білої троянди!

Спочатку потрібно зібрати рожеві пелюстки. Найкраще робити це рано вранці або після дощу, коли пелюстки мають найсильніший аромат. Не складайте пелюстки з троянд, які почали в’янути, вони практично не мають запаху.

Час приготування: 17 годин
Порцій: 10
Калорійність: 199 кКал на порцію

Інгредієнти:

  • Пелюстки троянди 200 гр
  • Цукор-пісок 490 гр
  • Лимони 1/4 шт.
  • Мінеральна вода 350 мл

Рецепт приготування варення з пелюсток білої троянди:

  1. А знадобиться нам рівно 200 гр рожевих пелюсток. Повірте, це досить велика купка!
  2. Промийте половину пелюсток в друшляку під прохолодною водою. Потім ошпарьте пелюстки окропом. Викладіть пелюстки в каструлю, в якій будемо варити варення з невеликою кількістю води, що не стекла. Зверху посипте пелюстки цукром (70гр).
  3. Повторіть процедуру з рештою пелюсток, посипте цукром (також 70 гр) і видавіть лимонний сік.
  4. Перемішайте наші пелюстки ложкою, злегка приминаючи їх. Надішліть пелюстки в холодильник на 4 години.
  5. Тепер приготуємо сироп. У каструльці змішайте цукор, що залишився, з водою і варіть до повного розчинення цукру.
  6. Залийте пелюстки сиропом. Не виливайте весь сироп відразу: його не повинно бути занадто багато або занадто мало.
  7. Доведіть наше варення до кипіння і варіть на повільному вогні 5 хвилин. Залиште на 6-12 годин.
  8. Знову доводимо варення до кипіння і варимо 5 хвилин, після чого залишаємо на 6-12 годин.
  9. Втретє доводимо варення до кипіння, але на цей раз варимо його до отримання бажаної консистенції. У мене на це йде 20 хвилин. Не варто уварювати варення занадто довго.
  10. Охолоджуємо варення і розливаємо по банках. Із зазначеної кількості пелюсток виходить близько 500 гр варення з пелюсток білої троянди. Подавайте варення з млинцями, булочками, білим хлібом з маслом або просто так до чаю. Приємного апетиту!
Оцініть статтю