Далеко не кожна господиня може запропонувати до чаю з млинцями варення, приготоване з кабачків. На смак і колір варення дуже нагадує абрикосове, ананасове або апельсинове. З одних тільки кабачків справжнього апетитного варення не вийде. Тому за основу кабачкової варення беруться кабачки, а потім вже додається лимон, апельсин, морква, курага або ін.
Рецепт варення з кабачків незвичайно простий, але для приготування цього незвичайного десерту потрібно чималу кількість вільного часу.
Це варення не тільки смачно їсти. Вживання кабачкової варення з лимоном і апельсином буде корисно всім, але особливо тим, у кого є проблеми з серцево-судинною системою, хронічними захворюваннями нирок та ін. Якщо Ви розпорядженні достатню кількість часу, то можете зварити кабачкове варення в один прийом (за 2 години), якщо ні, то дотримуйтеся рецепта.
Інгредієнти:
- цукор- 2,5 кг;
- лимон — 2 шт.;
- апельсин — 1,5 кг;
- кабачки молоді — 3 кг.
Рецепт кабачкового варення:
- Проточною водою промиваємо всі інгредієнти, звісно крім цукру.
- Далі потрібно очистити все від шкірки та насіння.
- Кабачки натираємо на крупній тертці.
- Апельсинові та лимонні дольки пропускаємо через м’ясорубку або блендер.
- Змішуємо овочеве і фруктове пюре у великій каструлі.
- Потім висипаємо цукор і перемішуємо.
- Після цього ставимо суміш на плиту і доводимо до кипіння.
- Варимо варення 1 годину з моменту закипання, на повільному вогні, помішуючи, потім знімаємо і чекаємо поки наше варення повністю охолоне
- Далі знову повторюємо процедуру варіння варення ще рівно 1 годину.
- Розливаємо варення по банках і закриваємо кришками (капроновими або металевими).
З такого варення виходить смачна начинка для пиріжків, пирогів і булочок. Хочемо дати невелику пораду для тих, хто не любить , коли кабачки попадаються в варення у вигляді шматочків. Подрібніть плоди в блендері, і вийде не менш смачне варення — джем з кабачків .