Вагасі – традиційні японські солодощі

Вагасі - традиційні японські солодощі Кулінарія

Вагасі – це урочистість для очей, народжена красою форми та кольору. Вона нагадує жителям Країни Вранішнього Сонця про пори року, які йдуть одна за одною. В Японії віддають перевагу натуральним солодощам, які несуть користь і не містять штучних барвників, ароматизаторів, консервантів. Традиційні японські солодощі вагасі – це частина історії. Приміром, навесні в Японії готують сакура Моті – десерт із рису з солодкою пастою з квасолі. Десерт загортають у листя вишні. Взимку готують хігасі – цукерки, схожі на сніг. Кожне тістечко або цукерку роблять із любов’ю, ручним способом, вкладаючи в нього частину душі.

Апельсинове желе.

Продукти для приготування: 2 десертні ложки желатину, 6-8 штук апельсинів, пів чашки води, 2 десертні ложки цукру.

Приготування:

Спочатку замочуємо желатин у пів склянки води. У фруктів зрізаємо верхівки. Потім ложкою вискоблюємо м’якоту, а сік “тиснемо” в окремий посуд. М’якуш, що залишилася в десерті, прибирати не треба. Желатин викладаємо в каструльку, постійно помішуючи на малому вогні, розчиняємо його, але не доводимо до кипіння. Окремо потрібно трохи нагріти апельсиновий сік і додати трохи цукру. Потім усе це потрібно змішати. В апельсинових кірках вирізаємо зубчики, заливаємо у форми з кірок сік із желатином, ставимо в холодне місце.

Ваюкі-кан – білосніжно-пінне желе

Для приготування десерту потрібно: 2 десертні ложки желатину, чашку холодної води, 1 з половиною склянки цукру, 11 ягід полуниці, 1 лимон, 2 білки яйця, терта цедра (трохи).

Процес приготування:

Желатин заливаємо 200 мл холодної води та чекаємо 35 хвилин для набухання. Додаємо 300 грамів цукру і на малому вогні, постійно помішуючи, доводимо до повного розчинення желатину і цукру. Обов’язково потрібно стежити за тим, щоб рідина не кипіла. Остуджуємо до кімнатної температури.

Полуницю для приготування страви потрібно помити, прибрати ніжки та просушити. Збити два яєчні білки міксером або віничком до дуже густої, гарної піни.

Поступово, малими частинами додаємо розведений желатин, продовжуємо збивати. Для отримання “смачного” аромату додаємо тертої цедри лимона та 1 десертну ложку соку лимона. Збивати потрібно, поки маса не стане густою. Формочку для желе потрібно змочити водою і покласти туди ягоди. Масу вливаємо у формочку, ставимо в холодильник і тримаємо до застигання. Виймаємо желе з форми, ріжемо на шматочки. Ефектний вигляд має желе з розрізом, де видно полуницю. Якщо у вас немає ягід полуниці, можна взяти шматочки абрикоса, персика або ківі. Можна взяти комбінацію ягід.

Оцініть статтю