Тушкована куряча печінка у сметані

Тушкована куряча печінка у сметані Кулінарія

Страв з печінки можна готувати багато різноманітних, і всі вони вражатимуть своїм смаком. А користі від вживання печінки ще більше! Її дуже швидко і легко можна підсмажити на олії з цибулею, а можна стушкувати у сметанному соусі.

Використовуємо наявну курячу печінку, яка, в принципі, є ніжною, швидко готується і рідко має гіркуватий присмак.

Рецепт приготування курячої печінки

Нам потрібні наступні інгредієнти:

  • 500 г печінки;
  • 70 г олії;
  • 100 г сметани;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. муки;
  • 1 лавровий листок;
  • 2 духмяні перці горошком;
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком.

Перед приготуванням, печінку слід добре помити, видалити жовчний міхур, якщо такий є.

Приготування:

  1. Нарізаємо цибулю півкружальцями, або трохи дрібніше і ставимо смажити на олії до напівпрозорості.
  2. Потім додаємо до цибулі лавровий листок, перець духмяний та печінку. Смажити печінку потрібно практично до готовності на невеликому вогні. Потрібно її обертати та помішувати, щоб з усіх сторін добре приготувалась і не пригоріла (орієнтовно 10-15 хв.).
  3. Розводимо у сметані муку, щоб не було грудочок, і додаємо до печінки. Також подрібнюємо часник і разом зі сметаною додаємо. Тушити потрібно ще 3-5 хв. і страва готова!
Оцініть статтю