Страв з печінки можна готувати багато різноманітних, і всі вони вражатимуть своїм смаком. А користі від вживання печінки ще більше! Її дуже швидко і легко можна підсмажити на олії з цибулею, а можна стушкувати у сметанному соусі.
Використовуємо наявну курячу печінку, яка, в принципі, є ніжною, швидко готується і рідко має гіркуватий присмак.
Рецепт приготування курячої печінки
Нам потрібні наступні інгредієнти:
- 500 г печінки;
- 70 г олії;
- 100 г сметани;
- 1 велика цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ст. л. муки;
- 1 лавровий листок;
- 2 духмяні перці горошком;
- Сіль, мелений чорний перець за смаком.
Перед приготуванням, печінку слід добре помити, видалити жовчний міхур, якщо такий є.
Приготування:
- Нарізаємо цибулю півкружальцями, або трохи дрібніше і ставимо смажити на олії до напівпрозорості.
- Потім додаємо до цибулі лавровий листок, перець духмяний та печінку. Смажити печінку потрібно практично до готовності на невеликому вогні. Потрібно її обертати та помішувати, щоб з усіх сторін добре приготувалась і не пригоріла (орієнтовно 10-15 хв.).
- Розводимо у сметані муку, щоб не було грудочок, і додаємо до печінки. Також подрібнюємо часник і разом зі сметаною додаємо. Тушити потрібно ще 3-5 хв. і страва готова!