Будь-яка риба завжди високо цінувалася жителями нашої країни, оскільки вона дуже смачна та вкрай корисна. Тому і з’явилася така величезна кількість різноманітних рецептів цього чудового продукту харчування. Найкращий спосіб приготування для найбільшої частини різноманітних рибних сортів є її запікання в духовці, оскільки так вона зберігає максимальну кількість вітамінів і виходить дуже ніжною.
Тріска з овочами, запечена в духовці, стане чудовою стравою для сімейної вечері.
Необхідні інгредієнти:
- оливкова олія – 30 мл;
- філе тріски – близько кілограма;
- за смаком – сіль;
- половинка лимона;
- щіпка орегано та меленого перцю;
- часник – 2 зубчики;
- один солодкий перець;
- три свіжих помідори;
- дві невеликі цибулини;
- свіжа петрушка – на любителів.
Приготування:
- Філе тріски нарізати простими шматочками (порційними). У будь-якій мисці з’єднати лимонний сік, орегано, оливкову олію, сіль, подрібнений часник і перець мелений. Цей маринад акуратно перемішати і покласти в нього рибні шматочки. Знову все вимішати і залишити на двадцять хвилин.
- За цей час цибулю очистити і порізати середніми півкільцями, перець солодкий – смужками, а помідори – крупними кубиками. Всі овочі змішати, присолити за смаком, приправити перцем і додати посічену петрушку.
- У жароміцну форму рівним шаром викласти овочі, а зверху розподілити рибні шматочки. Форму обов’язково накрити фольгою та помістити на тридцять п’ять хвилин у духову піч.
Смачного!