Торт «Пташине молоко» з манної каші – рецепт приготування

Торт «Пташине молоко» з манної каші Кулінарія

Напевно, торт “Пташине молоко” Ви куштували не раз. Існує кілька варіантів його приготування, що відрізняються інгредієнтами, що застосовуються, презентацією і, звичайно ж – смаком. Бажаєте дізнатися, як приготувати торт «Пташине молоко» з манної каші? Читайте рецепт!

Торт «Пташине молоко» з манної каші

Цей торт складається з двох частин – коржа та спеціального крему, який у великій кількості викладається зверху. Заливається готовий торт «Пташине молоко» приготованою шоколадною глазур’ю, прикрашається за бажанням.

Готуємо корж для торта

Для тіста знадобиться певний набір продуктів та три ємності. У великій мисці потрібно змішати 130 гр. розтопленого маргарину з неповною склянкою цукрового піску і ретельно розтерти до білого кольору. Додати 2 яйця та ванільний цукор (пакетик), добре збити вилкою.

У склянку або чашку покласти сметану (100 гр.) і додати соду (1/2 ч.л.), попередньо погашену невеликою кількістю оцту. Добре перемішати та відставити.

У глибоку тарілку всипати 1 склянку добре просіяного борошна. Какао (5 ст. л.) теж просіяти через дрібне сито і перемішати з борошном.

У велику миску з підготовленою масляно-яєчною сумішшю акуратно слід влити сметану з содою, перемішати ложкою, додати борошно з какао і замісити тісто. За бажанням, у тісто можна покласти ізюм (1/4 склянки), попередньо замочивши його на 15 хв у гарячій воді. У тісті не повинно бути грудочок.

Підготовлене тісто потрібно вилити у форму, попередньо змащену маргарином або олією (рафінованою). Форму розмістити в розігрітій духовці (180 °) і випікати приблизно 30 хв. Готовність перевірити зубочисткою, проткнувши корж – якщо вона суха, то можна вийняти, якщо волога та з прилиплими частинками тіста – залишити допікатися.

Приготування крему

Для приготування крему потрібно молоко, манна крупа, цукрова пудра, олія та лимон. Заздалегідь слід взяти склянку молока, вилити в глибоку мисочку, всипати манку (5 ст.л.), перемішати і залишити розмокати на дві години.

Молоко (1 склянку) закип’ятити в каструлі з товстим дном (щоб не пригорало), влити манку, що набрякла, і, ретельно помішуючи, зварити кашу. Зняти каструлю з вогню та остудити кашу.

Взяти широку металеву або скляну миску, приготувати міксер для збивання крему. Дістати з холодильника олію (250 гр.) і підготувати цукрову пудру (1,5 склянки). Краще приготувати цукрову пудру самостійно, подрібнивши цукор у кавомолці. У миску покласти половину звареної манної каші, насипати частину цукрової пудри, додати приблизно половину порції масла, порізаного шматочками 1см х 1см. Все добре збити міксером у пишну масу. Потім додати кашу, масло і цукрову пудру, що залишилася, і продовжити збивати. Крем має бути білим, пухким та однорідним за своєю структурою. Половину лимона натерти на дрібній тертці разом із цедрою, попередньо видаляючи кісточки. Додати натертий лимон в крем і добре перемішати. Крем готовий.

Викладаємо отриманий крем на охолоджений корж, розрівнюємо і ставимо в холодильник для повного застигання.

Готуємо шоколадну глазур

У сухій металевій мисці змішати цукор (5 ст.л.), какао (2 ст.л.), додати молоко (4 ст.л.). Все добре перемішати, довести до кипіння. У гарячу глазур додати масло (50-100 гр.) і добре розмішати. Остудити.

Дістати торт із холодильника, залити його охолодженою шоколадною глазур’ю та відправити знову в холодильник для застигання. Якщо захочеться прикрасити торт, робити це потрібно після того, як глазур застигне. Навіть без прикраси, торт «Пташине молоко» виглядає оригінально.

Оцініть статтю