Таратор із ряжанки з горіхами – рецепт приготування

таратор Кулінарія

Таратор – болгарська, македонська перша страва, холодний суп, який подають і як першу страву, і як додаток до інших страв, м’яса і т.д. Таратор дуже схожий на всім відому окрошку. Таратор доповнений горішками, а з овочів у ньому лише огірок. Ця страва відмінно підійде в спекотні, літні дні.

Інгредієнти:

  • Ряжанка (або кефір, або натуральний йогурт) – 500 мл
  • Огірок 1-2 шт
  • Олія соняшникова 1 ст.л
  • Горіхи 200 гр
  • Сіль за смаком
  • Часник, кріп

Приготування:

  1. У ряжанку (кефір, йогурт) додати 100-200 мл холодної кип’яченої води. Добре перемішати. Окремо стовкти 2-3 зубки часнику з сіллю, додати олію та подрібнені горіхи. Свіжий огірок дрібно нарізати або натерти на тертці. Додати до нього стовчену часникову масу, залишити на 20-30 хвилин, щоб маса пустила сік.
  2. Усі інгредієнти відправити у ряжанку.
  3. Зверху посипати дрібно нарізаним кропом і додати шматочок льоду.

Смачного!

Оцініть статтю