Таратор – болгарська, македонська перша страва, холодний суп, який подають і як першу страву, і як додаток до інших страв, м’яса і т.д. Таратор дуже схожий на всім відому окрошку. Таратор доповнений горішками, а з овочів у ньому лише огірок. Ця страва відмінно підійде в спекотні, літні дні.
Інгредієнти:
- Ряжанка (або кефір, або натуральний йогурт) – 500 мл
- Огірок 1-2 шт
- Олія соняшникова 1 ст.л
- Горіхи 200 гр
- Сіль за смаком
- Часник, кріп
Приготування:
- У ряжанку (кефір, йогурт) додати 100-200 мл холодної кип’яченої води. Добре перемішати. Окремо стовкти 2-3 зубки часнику з сіллю, додати олію та подрібнені горіхи. Свіжий огірок дрібно нарізати або натерти на тертці. Додати до нього стовчену часникову масу, залишити на 20-30 хвилин, щоб маса пустила сік.
- Усі інгредієнти відправити у ряжанку.
- Зверху посипати дрібно нарізаним кропом і додати шматочок льоду.
Смачного!