Свинина в гірчичному маринаді – рецепт

Свинина в гірчичному маринаді Кулінарія

Шалено смачне м’ясо! Якщо ви не пошкодуєте часу і залишите м’ясо маринувати на ніч, то воно вийде ще більш соковитим і смачним, але і трьох годин маринування цілком достатньо. Через те, що в приготуванні використовується мед, корочка м’яса швидко почорніє. Не лякайтесь! Це не має нічого спільного з горілим м’ясом. Спробуйте.

Інгредієнти:

  • свинина одним шматком (відріз для запікання) – 0,8-1,2 кілограма.
  • не гостра, європейська гірчиця – 50 грамів.
  • мед – 1 ч. л.
  • олія оливкова – 2 ст. л.
  • оцет яблучний – 2 ст. л.
  • запашний перець мелений – 1 ч. л.
  • ялівець мелений – 1 ч. л.
  • мелений перець – 1/2 ч. л.
  • сіль – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

Свинину ретельно промийте, обітріть паперовим рушником. В окремому посуді ретельно змішайте всі інгредієнти для маринування м’яса. Гарненько натріть свинину отриманою сумішшю. Якщо ви хочете, щоб м’ясо краще тримало форму, обв’яжіть його ниткою. Залиште м’ясо маринуватися мінімум на 2-3 години (найкраще на ніч), за 30 хвилин до початку готування принесіть його на кухню, щоб м’ясо придбало кімнатну температуру.

Розігрійте духовку до 200 °С. Встановіть решітку в жаротривкому блюді й викладіть на неї м’ясо. Запікайте хвилин 10, а потім зменшіть температуру до 160 градусів і запікайте до повної готовності. Це займе близько години, при проколюванні м’яса повинен витікати прозорий сік. Готове м’ясо дістаньте з духовки, хвилин через 10 видаліть нитку і обов’язково дайте м’ясу постояти хвилин 20-25.

Подавайте до столу, нарізавши на шматочки. Смачного!

Оцініть статтю