Свинячі рум’яні реберця у духовці – рецепт як на шашлик

Свинячі рум’яні реберця у духовці Кулінарія

Пікнік на природі, коли є можливість на вогні приготувати м’ясо, рибу, овочі, коли їжа проходиться запахом диму, звісно, не зрівняється ні з чим. Не завжди виходить поїхати на природу, не завжди для цього є сприятлива погода, але розчаровуватися не потрібно – приготувати смачні та соковиті реберця з м’ясом можна у духовці, замаринувавши їх попередньо як шашлик.

Інгредієнти, які нам потрібні:

  • Ребра з м’ясом – 1 кг;
  • 2 цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • Сіль за смаком, приблизно 1 ч. л.;
  • Мелений чорний перець за смаком;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • Сік лимона – 2 ст. л.;
  • Мелена паприка за смаком.
  • Лавровий лист;
  • Духмяний перець горошком 2-3 горошини.
  • Переходимо до маринування і приготування ребер

    1. Ребра потрібно розділити на шматки необхідної величини, промити у воді.
    2. Цибулину потрібно нарізати кружальцями, часник почистити і роздавити, додати до ребер.
    3. Солимо, перчимо, додаємо паприку до м’яса, перець горошком, лавровий лист подрібнюємо, вичавлюємо сік з лимону, беремо оливкову олію і все відправляємо до ребер, ретельно перемішуємо.
    4. Накриваємо ребра харчовою плівкою і ставимо на  2 години у холодильник.
    5. Розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо реберця запікатися, поки вони не стануть рум’яними.
    Оцініть статтю