Суп-локшина по-домашньому – рецепт приготування

Суп-локшина по-домашньому Кулінарія

Усі з дитинства люблять мамин курячий супчик із локшинкою. Стільки спогадів, пов’язаних із ним. Мама готує на кухні, а ти сидиш і старанно спостерігаєш за процесом, намагаючись вловити та запам’ятати. Але це швидко набридає, і ти тікаєш грати до себе в кімнату, але привабливий аромат улюбленого супчика знову повертає на кухню. А на столі вже красується обід і ти, схопивши ложку, жадібно починаєш уплітати, а мама посміхається і гладить тебе по голівці, адже їй так приємно, що тобі смачно. А сьогодні спробуємо приготувати його самі. Потрібно лише трохи бажання, сил та часу. Це зовсім неважко, швидко та дуже смачно.

Як приготувати суп-локшину по-домашньому?

Нам знадобиться:

  • 400-500 грам курки (або якоїсь іншої птиці),
  • одна морквина,
  • одна головка цибулі,
  • 100 грам вершкового масла,
  • два літри води,
  • зелень кропу,
  • сіль за смаком.

Для локшини:

  • склянку пшеничного борошна,
  • одне яйце,
  • дві столові ложки води,
  • сіль за смаком.

Приготування супу

  1. Потрібно налити води в каструлю, щоб від краю залишалося приблизно 15 сантиметрів.
  2. Попередньо помивши курку, обскубавши її від якогось пір’я, покласти в каструлю з водою.
  3. Варити.
  4. Поки наша курочка вариться, ми чистимо цибулю і ріжемо кільцями або півкільцями, дуже тоненько, обсмажуємо на сковороді.
  5. У готовий бульйон з курочкою кидаємо нашу обсмажену цибульку, додаємо приблизно столову ложку солі без гірки, засипаємо локшину (як її приготувати буде вказано трохи нижче в розділі «приготування локшини»).
  6. Поперчити, посолити до смаку.
  7. І варимо ще 5-7 хвилин.
  8. Подавати суп можна зі сметаною, посипавши його дрібно порубаною зеленню кропу чи петрушки.

Приготування локшини

  1. Дві третини від показаної норми борошна насипаємо в тарілку, робимо в борошні поглиблення, потихеньку вливаємо в нього теплу воду, розбиваємо яйце, додаємо щіпку солі.
  2. Потім місимо тісто, до того моменту, поки воно не стане повністю еластичним.
  3. Тонко розкочуємо тісто, розрізаємо його на смужки, товщиною приблизно 5 сантиметрів, потім складаємо ці смужки один на одного і дрібно нарізаємо локшину.
  4. Порада: якщо локшина злипається, присипте тісто борошном.

От і все! Все готово! Смачного!

Якщо у вас немає сил і часу або просто не хочеться морочитися з приготуванням локшини, ви завжди можете купити її в магазині, залишається тільки зварити . У магазині їх безліч різноманітних, це і зірочки та літери алфавіту, які ми дуже любили в дитинстві.

Оцініть статтю