Усі з дитинства люблять мамин курячий супчик із локшинкою. Стільки спогадів, пов’язаних із ним. Мама готує на кухні, а ти сидиш і старанно спостерігаєш за процесом, намагаючись вловити та запам’ятати. Але це швидко набридає, і ти тікаєш грати до себе в кімнату, але привабливий аромат улюбленого супчика знову повертає на кухню. А на столі вже красується обід і ти, схопивши ложку, жадібно починаєш уплітати, а мама посміхається і гладить тебе по голівці, адже їй так приємно, що тобі смачно. А сьогодні спробуємо приготувати його самі. Потрібно лише трохи бажання, сил та часу. Це зовсім неважко, швидко та дуже смачно.
Як приготувати суп-локшину по-домашньому?
Нам знадобиться:
- 400-500 грам курки (або якоїсь іншої птиці),
- одна морквина,
- одна головка цибулі,
- 100 грам вершкового масла,
- два літри води,
- зелень кропу,
- сіль за смаком.
Для локшини:
- склянку пшеничного борошна,
- одне яйце,
- дві столові ложки води,
- сіль за смаком.
Приготування супу
- Потрібно налити води в каструлю, щоб від краю залишалося приблизно 15 сантиметрів.
- Попередньо помивши курку, обскубавши її від якогось пір’я, покласти в каструлю з водою.
- Варити.
- Поки наша курочка вариться, ми чистимо цибулю і ріжемо кільцями або півкільцями, дуже тоненько, обсмажуємо на сковороді.
- У готовий бульйон з курочкою кидаємо нашу обсмажену цибульку, додаємо приблизно столову ложку солі без гірки, засипаємо локшину (як її приготувати буде вказано трохи нижче в розділі «приготування локшини»).
- Поперчити, посолити до смаку.
- І варимо ще 5-7 хвилин.
- Подавати суп можна зі сметаною, посипавши його дрібно порубаною зеленню кропу чи петрушки.
Приготування локшини
- Дві третини від показаної норми борошна насипаємо в тарілку, робимо в борошні поглиблення, потихеньку вливаємо в нього теплу воду, розбиваємо яйце, додаємо щіпку солі.
- Потім місимо тісто, до того моменту, поки воно не стане повністю еластичним.
- Тонко розкочуємо тісто, розрізаємо його на смужки, товщиною приблизно 5 сантиметрів, потім складаємо ці смужки один на одного і дрібно нарізаємо локшину.
- Порада: якщо локшина злипається, присипте тісто борошном.
От і все! Все готово! Смачного!
Якщо у вас немає сил і часу або просто не хочеться морочитися з приготуванням локшини, ви завжди можете купити її в магазині, залишається тільки зварити . У магазині їх безліч різноманітних, це і зірочки та літери алфавіту, які ми дуже любили в дитинстві.