Струдель з маком з дріжджового тіста за бабусиним рецептом

Струдель з маком з дріжджового тіста Кулінарія

Випічка з маком – одна з найпопулярніших. Завиванці з маком чи струделі, в кожному регіоні по-своєму люди називають їх, завжди пеклися на якісь великі свята, такі як Великдень, Різдво, Спаса, тощо. Пекли люди на свята перш за все тому, що часу не було у бабусі, а зараз у багато людей мають більше вільного часу і тішать своїх діток та онуків запашною домашньою випічкою на вихідних, не чекаючи свята.

Для опари:

  • 200 мл теплого молока;
  • 30 г дріжджів;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 4-5 ст. л. борошна.

Для замішування тіста:

  • 100 г масла вершкового;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 100 г цукру;
  • 2 курячих яйця;
  • Дрібка солі (на кінчику ложечки);
  • 1 уп. ванільного цукру;
  • Борошно (скільки того потребуватиме тісто).

Для приготування макової начинки

  • 150 г маку;
  • 150 г цукру.

Приступаємо до приготування струделя.

  1. В першу чергу робимо опару: Змішуємо вінчиком молоко, дріжджі, цукор та кілька ложок борошна. Накриваємо рушником опару та залишаємо на 30 хв у теплому місці біля плити, щоб дріжджі активізувалися.
  2. Замішуємо тісто: до опари додаємо яйця, цукор, дрібку солі, ванільний цукор, м’яке вершкове масло, олію і поступово додаємо борошно, постійно вимішуючи. Коли тісто сформується в кульку, його потрібно виминати на стільниці, притрушеній борошном 10-15 хв. Дріжджове тісто має бути еластичним, не липнути до рук. Кульку тіста накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 год рости.
  3. Коли тісто підросте, розділяємо його на 2 частини. Кожну частину розтачуємо, робимо форму прямокутника. Змащуємо маковою начинкою тісто, і скручуємо у рулет.
  4. Викладаємо струделі на застелене пергаментом деко, накриваємо рушником і залишаємо на 1 год, щоб тісто підросло.
  5. Збиваємо яйце виделкою і змащуємо зверху струделі.
  6. Відправляємо у духовку, розігріту до 180 градусів, струделі з маком на 30-35 хв.

Готову випічку можна різати та їсти тільки після того, як вона повністю охолоне.

 

Оцініть статтю