Прекрасне поєднання італійської пасти й вершкового соусу з креветками, не залишить байдужим нікого. Блюдо виходить дуже ніжним і ароматним.
Час приготування: сорок хвилин
Порцій: 2
Калорійність: 883 кКал на порцію
Інгредієнти
- Спагеті 150 гр
- Оливкова олія 10 мл
- Сіль одна чайна л.
- Креветки очищені 150 гр
- Цибуля ріпчаста 100 гр
- Часник зубки 2 шт.
- Лимони 2 шт.
- Вершкове масло 40 гр
- Вино біле сухе (столове) 30 мл
- Вершки 20-22% 200 мл
- Білий перець мелений одна чайна л.
- Перець чорний мелений одна чайна л.
- Часник зубці 2 шт.
- Пармезан (Парміджано, Реджано) 30 гр
Рецепт приготування
- У киплячу воду додаємо 1 столову ложку оливкової олії й щіпку солі, відварити пасту до стану аль- денте (варимо на 2 хв менше, ніж зазначено на упаковці, якщо використовується фабрична паста). Креветки розморозити (якщо потрібно) і відварити в киплячій воді 2 хв, не більше.
- Невелику головку ріпчастої цибулі подрібнити (якщо цибулина велика, використовуйте половину). Часник подрібнити. Видавити сік половинки лимона.
- На повільному вогні цибулю обсмажуємо на вершковому маслі.
- Додаємо сік половинки лимона.
- Через 1-2 хв додаємо вино, чекаємо поки випаруватися алкоголь (4-7 хв)
- Потім додаємо вершки поступово, часник, перчимо соус і вимішати його протягом 2 хв, далі додаємо вершкове масло і вимішуємо ще 2 хв.
- Додаємо половину тертого пармезану.
- Додаємо в сковороду чи сотейник готову пасту, залишилися вершки, солимо і вимішуємо соус до бажаної консистенції (яку можна змінювати збільшуючи або зменшуючи кількість вершків і вершкового масла)
- Посипати готову пасту залишилися пармезаном. Смачного!