Спагеті з креветками у вершковому соусі

Спагеті з креветками у вершковому соусі Кулінарія

Прекрасне поєднання італійської пасти й вершкового соусу з креветками, не залишить байдужим нікого. Блюдо виходить дуже ніжним і ароматним.

Час приготування: сорок хвилин
Порцій: 2
Калорійність: 883 кКал на порцію

Інгредієнти

  • Спагеті 150 гр
  • Оливкова олія 10 мл
  • Сіль одна чайна л.
  • Креветки очищені 150 гр
  • Цибуля ріпчаста 100 гр
  • Часник зубки 2 шт.
  • Лимони 2 шт.
  • Вершкове масло 40 гр
  • Вино біле сухе (столове) 30 мл
  • Вершки 20-22% 200 мл
  • Білий перець мелений одна чайна л.
  • Перець чорний мелений одна чайна л.
  • Часник зубці 2 шт.
  • Пармезан (Парміджано, Реджано) 30 гр

Рецепт приготування

  1. У киплячу воду додаємо 1 столову ложку оливкової олії й щіпку солі, відварити пасту до стану аль- денте (варимо на 2 хв менше, ніж зазначено на упаковці, якщо використовується фабрична паста). Креветки розморозити (якщо потрібно) і відварити в киплячій воді 2 хв, не більше.
  2. Невелику головку ріпчастої цибулі подрібнити (якщо цибулина велика, використовуйте половину). Часник подрібнити. Видавити сік половинки лимона.
  3. На повільному вогні цибулю обсмажуємо на вершковому маслі.
  4. Додаємо сік половинки лимона.
  5. Через 1-2 хв додаємо вино, чекаємо поки випаруватися алкоголь (4-7 хв)
  6. Потім додаємо вершки поступово, часник, перчимо соус і вимішати його протягом 2 хв, далі додаємо вершкове масло і вимішуємо ще 2 хв.
  7. Додаємо половину тертого пармезану.
  8. Додаємо в сковороду чи сотейник готову пасту, залишилися вершки, солимо і вимішуємо соус до бажаної консистенції (яку можна змінювати збільшуючи або зменшуючи кількість вершків і вершкового масла)
  9. Посипати готову пасту залишилися пармезаном. Смачного!
Оцініть статтю