Сьомга з сочевичними котлетами та салатом

Сьомга з сочевичними котлетами та салатом Кулінарія

Сьомга відноситься до так званої «червоної риби», це справжній делікатес – смачний і дуже корисний. Між іншим, її називають рибою для розуму через велику кількість жирних кислот Омега-3, що в ній містяться. Вони підвищують наш інтелект та оздоровлюють організм.

Крім того, вона низькокалорійна, а це дуже важливо для людей, які сидять на дієті. Дієтологи взагалі впевнені, що людина має раз на тиждень з’їдати кілька шматочків сьомги. То хіба ж ми не дозволимо собі таку відмінну страву, як сьомга з сочевичними котлетками та салатом? Тим більше, що в його приготуванні немає жодних складнощів.

Для приготування нам потрібно:

  • шість зернят спеції кардамон,
  • одна столова ложка горошин перцю чорного,
  • дві столові ложки римського кмину – зіри – перемеленого,
  • лист лаврушки,
  • 500 гр. готового курячого процідженого бульйону,
  • 150 гр, сочевиці червоної,
  • сіль та перець на смак,
  • 100 гр. кореня селери,
  • одна червона цибулина,
  • оливкова олія,
  • кілька пір’їнок зеленої цибулі,
  • пучок зеленої петрушки,
  • дві столові ложки соку лимона,
  • чотири порційних стейки сьомги – кожен ~ 250 гр.

Процес приготування:

Спочатку зробимо мішечок із різними спеціями. У шматочок марлі, складений удвічі, кладемо роздавлений попередньо кардамон (6 зернят) і спеції: дві столові ложки римського кмину (зіри) меленого, одну столову ложку горошин чорного перцю, листок лаврушки. Зав’яжіть марлю і покладіть разом із червоною сочевицею в киплячий курячий бульйон.

Готуйте хвилин п’ятнадцять, доки сочевиця не стане м’якою. Вийміть мішечок, а сочевицю приправте сіллю з перцем і подрібніть у блендері до консистенції пюре. Одну середню червону цибулину почистіть і дрібно наріжте. Сто грам кореня селери потріть за допомогою дрібної тертки. Обсмажте до м’якого стану цибулю і селеру на сковорідці з маслом оливи і додайте до смажених овочів пюре з дрібно нарубаною петрушкою. Перемішайте, зліпіть з отриманої маси котлети. Їх слід обсмажити і залишити до часу, зберігаючи теплими.

Маленький пучок петрушки, чотири стебла зеленої цибулі нарубайте, полийте чотирма столовими ложками оливкової олії, половиною столової ложки соку лимона, присоліть і поперчіть – це буде салат до готової страви.

Чотири стейки із сьомги посоліть/поперчіть, збризкайте лимонним соком та олією оливи. Потім смажте з обох боків не більше трьох-чотирьох хвилин. Занадто сильний вогонь може пересушити ніжну рибу, тому працювати доведеться «в темпі». Те саме стосується занадто довгого часу обсмажування. Декілька гілочок зеленої цибулі наріжте і теж злегка обсмажте (для цього достатньо двох-трьох хвилин).

Страва подається на порційних тарілках, гарячою: один стейк, одна котлетка, столова ложка салату та трохи обсмаженої зеленої цибулі. За бажанням знову збризкайте лимонним соком, він анітрохи не завадить.

Оцініть статтю