Інколи вечером часто захочеться чогось смачненького до чаю. А коли в магазин іти не хочеться, а вдома є наступні інгредієнти, то можна досить швидко спекти маленькі шоколадні кексики.
Для 6 кексиків потрібно наступні пропорції продуктів:
- 150 г вершкового масла;
- 50 г цукру;
- 300 г муки;
- 100 мл молока;
- Половина плитки чорного шоколаду;
- 2 яйця
- 1 ст. л. розпушувача до тіста
- Форми для випікання кексиків.
Якщо сім’я велика, то пропорції інгредієнтів варто подвоїти і спекти більшу кількість цих смаколиків.
Рецепт приготування шоколадних кексів
- На плиті на водяній бані розмішуємо вінчиком в одній посудині масло, шоколад та цукор. Додаємо молоко.
- Коли маса стане однорідною, знімаємо з водяної бані посудину, додаємо муку, яйця та порошок до печива (розпушувач тіста). Вимішуємо все до однорідної консистенції.
- Тістом наповніть форми для кексиків трохи більше половини, оскільки тісто в процесі випікання підросте.
Випікати кексики потрібно при температурі 180-200 градусів 20-30 хв.
Перевірити готовність кексів можна дерев’яною зубочисткою. Її потрібно запхати у один із кексів і витягнути. Якщо вона буде сухою і без тіста – кекси готові, якщо на ній залишиться тісто, то воно ще недопечене.
Готові кекси можна посипати пудрою, полити гарячим шоколодом, доповнити кремом.