Шоколадні кексики: покроковий рецепт домашніх смаколиків

Шоколадні кексики Кулінарія

Інколи вечером часто захочеться чогось смачненького до чаю. А коли в магазин іти не хочеться, а вдома є наступні інгредієнти, то можна досить швидко спекти маленькі шоколадні кексики.

Для 6 кексиків потрібно наступні пропорції продуктів:

  • 150 г вершкового масла;
  • 50 г цукру;
  • 300 г муки;
  • 100 мл молока;
  • Половина плитки чорного шоколаду;
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. розпушувача до тіста
  • Форми для випікання кексиків.

Якщо сім’я велика, то пропорції інгредієнтів варто подвоїти і спекти більшу кількість цих смаколиків.

Рецепт приготування шоколадних кексів

  1. На плиті на водяній бані розмішуємо вінчиком в одній посудині масло, шоколад та цукор. Додаємо молоко.
  2. Коли маса стане однорідною, знімаємо з водяної бані посудину, додаємо муку, яйця та порошок до печива (розпушувач тіста). Вимішуємо все до однорідної консистенції.
  3. Тістом наповніть форми для кексиків трохи більше половини, оскільки тісто в процесі випікання підросте.
    Випікати кексики потрібно при температурі 180-200 градусів 20-30 хв.

Перевірити готовність кексів можна дерев’яною зубочисткою. Її потрібно запхати у один із кексів і витягнути. Якщо вона буде сухою і без тіста – кекси готові, якщо на ній залишиться тісто, то воно ще недопечене.

Готові кекси можна посипати пудрою, полити гарячим шоколодом, доповнити кремом.

Оцініть статтю