Шарлотка з яблуками в мультиварці

Шарлотка з яблуками в мультиварці Кулінарія

Рецепт приготування шарлотки в мультиварці простий і не вимагає наявності «заморських» продуктів. Популярний і улюблений усіма яблучний пиріг за допомогою цієї «диво-каструлі» випікається набагато швидше, ніж у звичайній духовці. Для цього чудово підійде абсолютно будь-яка мультиварка, а шарлотка з яблуками – рецепт, який здатна подужати будь-яка господиня. Процес досить простий, займає невелику кількість часу. Однак багато умільців додають у тісто не тільки яблука, але навіть сухофрукти, макове насіння, сметану, невеликі ягоди, горіхи і навіть крем. А вже облити витвір розтопленим шоколадом і при цьому не з’їсти все самому – величезна майстерність. Отже, яблучна шарлотка у мультиварці: рецепт, наведений нижче, допоможе зрозуміти всі премудрості.

Рецепт шарлотки у мультиварці

Складові:

  • Яблука – 5 шт. (Кисло-солодкі, великі).
  • Вершкове масло – 150 гр.
  • Борошно – 1 склянка.
  • Манна крупа – 1 склянка.
  • Цукор – 1 склянка.
  • Сода (або розпушувач для тіста) – ½ ч. ложки.

За бажанням:

  • Кориця
  • Ванілін
  • Мак кондитерський
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Покроковий рецепт шарлотки у мультиварці передбачає наступні дії. Змішаємо борошно, манну крупу, розпушувач та цукор (надалі це назвемо суха суміш).
  2. Наріжемо яблука. Величина шматочків залежить від переваг: більші (невеликими кубиками) будуть відчуватися язиком, тонко нашатковані нададуть ніжності пирога.
  3. Усередині чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Залишки масла відправляємо заморожуватися хвилин на 15-20. Розділимо на три частини суміш із сухих компонентів.
  4. Складаємо продукти у мультиварку пошарово: шар сухої суміші, потім шар яблук. Постараємося, щоб зверху опинилася суха суміш.
  5. Дістаємо масло з морозильної камери і стружимо його на звичайній терці над чашею. Вибираємо режим «Випічка» у мультиварці, ставимо час 60 хвилин.
  6. Після закінчення часу перевіряємо готовність пирога дерев’яною паличкою (шпажка, зубочистка). Ідеально – суха шпажка, без тіста, що прилипло.
  7. Коли пиріг готовий, але ще не охолонув, посипаємо його цукровою пудрою, корицею, ваніліном. Важливо дотриматись міри.
  8. Даємо пирогу охолонути всередині мультиварки.
  9. Ось так можна приготувати солодке до чаю, взявши за основу смачний рецепт шарлотки у мультиварці.

Приємного чаювання вам!

Оцініть статтю