Рецепт приготування шарлотки в мультиварці простий і не вимагає наявності «заморських» продуктів. Популярний і улюблений усіма яблучний пиріг за допомогою цієї «диво-каструлі» випікається набагато швидше, ніж у звичайній духовці. Для цього чудово підійде абсолютно будь-яка мультиварка, а шарлотка з яблуками – рецепт, який здатна подужати будь-яка господиня. Процес досить простий, займає невелику кількість часу. Однак багато умільців додають у тісто не тільки яблука, але навіть сухофрукти, макове насіння, сметану, невеликі ягоди, горіхи і навіть крем. А вже облити витвір розтопленим шоколадом і при цьому не з’їсти все самому – величезна майстерність. Отже, яблучна шарлотка у мультиварці: рецепт, наведений нижче, допоможе зрозуміти всі премудрості.
Рецепт шарлотки у мультиварці
Складові:
- Яблука – 5 шт. (Кисло-солодкі, великі).
- Вершкове масло – 150 гр.
- Борошно – 1 склянка.
- Манна крупа – 1 склянка.
- Цукор – 1 склянка.
- Сода (або розпушувач для тіста) – ½ ч. ложки.
За бажанням:
- Кориця
- Ванілін
- Мак кондитерський
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Покроковий рецепт шарлотки у мультиварці передбачає наступні дії. Змішаємо борошно, манну крупу, розпушувач та цукор (надалі це назвемо суха суміш).
- Наріжемо яблука. Величина шматочків залежить від переваг: більші (невеликими кубиками) будуть відчуватися язиком, тонко нашатковані нададуть ніжності пирога.
- Усередині чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Залишки масла відправляємо заморожуватися хвилин на 15-20. Розділимо на три частини суміш із сухих компонентів.
- Складаємо продукти у мультиварку пошарово: шар сухої суміші, потім шар яблук. Постараємося, щоб зверху опинилася суха суміш.
- Дістаємо масло з морозильної камери і стружимо його на звичайній терці над чашею. Вибираємо режим «Випічка» у мультиварці, ставимо час 60 хвилин.
- Після закінчення часу перевіряємо готовність пирога дерев’яною паличкою (шпажка, зубочистка). Ідеально – суха шпажка, без тіста, що прилипло.
- Коли пиріг готовий, але ще не охолонув, посипаємо його цукровою пудрою, корицею, ваніліном. Важливо дотриматись міри.
- Даємо пирогу охолонути всередині мультиварки.
- Ось так можна приготувати солодке до чаю, взявши за основу смачний рецепт шарлотки у мультиварці.
Приємного чаювання вам!