Салат з помідорів на зиму

Салат з помідорів на зиму Кулінарія

Додавши до відкритої баночки консервованого салату з помідорів трохи відвареного рису і натертого сиру, ви отримаєте прекрасне грибне різото. Заради смаку цієї страви варто витратити час на заготовку на зиму.

Інгредієнти (На 8 і більше чол.)

  • помідорів форми «сливка» 1 кг
  • відварених грибів 300 г
  • ріпчаста цибуля 300 г
  • часнику 1 головка
  • рослинного масла 100 мл
  • лаврових листа 1-2 шт.
  • перець чорний горошком і сіль за смаком
  • води (для заливки) +1 л
  • солі (для заливки) 1 ст. ложка
  • цукру (для заливки) 2 ст. ложки
  • 9% ного оцту (для заливки) 100-120 мл
  • гвоздики (для заливки) 4-6 бутонів
  • кориці (для заливки) шматочок
  • запашного перцю (для заливки) 7-10 горошин

Салат з помідорів на зиму рецепт

  1. Помідори помийте, зріжте верх (Не викидайте) і чайною ложкою вийміть м’якоть, намагаючись не пошкодити стінки.
  2. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте разом з грибами на маслі до золотистого кольору. Злегка остудіть, змішайте з тиском часником і цією сумішшю начините помідори. Кожен прикрийте «кришечкою» і акуратно наповніть ними чисті літрові банки.
  3. Приготуйте заливку і налийте її в банки так, щоб помідори були покриті рідиною.
  4. Банки встановіть в каструлю з водою, підклавши серветку, і кип’ятіть на помірному вогні 45 хв.
  5. Готові консерви герметично закупорте і остудіть, перевернувши на кришку.
Оцініть статтю