Додавши до відкритої баночки консервованого салату з помідорів трохи відвареного рису і натертого сиру, ви отримаєте прекрасне грибне різото. Заради смаку цієї страви варто витратити час на заготовку на зиму.
Інгредієнти (На 8 і більше чол.)
- помідорів форми «сливка» 1 кг
- відварених грибів 300 г
- ріпчаста цибуля 300 г
- часнику 1 головка
- рослинного масла 100 мл
- лаврових листа 1-2 шт.
- перець чорний горошком і сіль за смаком
- води (для заливки) +1 л
- солі (для заливки) 1 ст. ложка
- цукру (для заливки) 2 ст. ложки
- 9% ного оцту (для заливки) 100-120 мл
- гвоздики (для заливки) 4-6 бутонів
- кориці (для заливки) шматочок
- запашного перцю (для заливки) 7-10 горошин
Салат з помідорів на зиму рецепт
- Помідори помийте, зріжте верх (Не викидайте) і чайною ложкою вийміть м’якоть, намагаючись не пошкодити стінки.
- Цибулю дрібно наріжте і обсмажте разом з грибами на маслі до золотистого кольору. Злегка остудіть, змішайте з тиском часником і цією сумішшю начините помідори. Кожен прикрийте «кришечкою» і акуратно наповніть ними чисті літрові банки.
- Приготуйте заливку і налийте її в банки так, щоб помідори були покриті рідиною.
- Банки встановіть в каструлю з водою, підклавши серветку, і кип’ятіть на помірному вогні 45 хв.
- Готові консерви герметично закупорте і остудіть, перевернувши на кришку.