Салат з огірків на зиму «Простий»

Салат з огірків на зиму «Простий» Кулінарія

Салат з огірків на зиму «Простий», рецепт якого багатьом знайомий ще з дитинства. Коли закриваю цей салатик з огірків, запах викликає з глибин пам’яті спогади дитинства — бабусю в фартушку і велику гору ароматних огірочків, щойно зібраних з грядки. У наш час багато хто намагається зменшити клопоти при заготівлі, замінюють домашній томатний соус готовим. Спробуйте приготувати цей салат на зиму, як раніше, коли на прилавках кетчуп вдень із вогнем було не знайти.

Повірте, соус зі свіжих помідорів не може замінити ніякий готовий аналог. Вибирайте стиглі, яскраво-червоні томати, буде краще, якщо вони трохи перезрілі.

Салат з огірків на зиму — проста і чарівно смачна закуска. Здавалося б, що за ажіотаж навколо банальних огірків? Однак, гості голосують виделками — огірковий салат перемагає!

Час приготування: 40 хвилин
Кількість: 4 банки по 500 г

Інгредієнти для приготування салату з огірків на зиму «Простий»:

  • 1,5 кг огірків;
  • 600 г помідорів;
  • 120 г цибулі;
  • 4 зубчики часнику;
  • 55 г соняшникової олії;
  • 50 г цукру;
  • 15 г солі;
  • 50 мл яблучного оцту;
  • 200 мл води.

Спосіб приготування салату з огірків на зиму «Простий»

  1. Спочатку готуємо томатну заливку. Стиглі червоні помідори нарізаємо шматочками, кладемо в сотейник, наливаємо воду. Закриваємо щільно сотейник, тушкуємо на маленькому вогні 20-25 хвилин. Коли томати повністю розповзуться, перетворяться на пюре, можна знімати з вогню.
  2. Ложкою протираємо томатну масу через сито, ретельно видавлюємо всю м’якоть. Шкірка і насіння залишаться на сітці. Чим спіліші помідори, тим густіше і насиченіший вийде соус.
  3. Тепер наливаємо у сотейник ароматну соняшникову олію, ту саме, з ароматом насіння. Додаємо кухонну сіль без домішок, цукровий пісок і яблучний оцет. Доводимо соус до кипіння, перемішуємо. Родзинка цього салату як раз і полягає в комбінації запахів – насиченої соняшникової олії, цибулі, часнику, свіжих огірків і помідорів. І що дивно, — з часом аромат ні крапельки не пропадає.
  4. Підготуємо овочі. Огірки нарізаємо скибочками товщиною не більше 1 сантиметра. Можна нарізати огірочки довгими тонкими смужками, якщо вам так більше подобається.
  5. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Раджу взяти білу солодку цибулю, у неї не такий різкий смак, як у ріпчастої.
  6. Подрібнюємо часник. Пропускати його через прес не варто, він переб’є всі інші аромати.
  7. Відправляємо нарізані овочі в сотейник з соусом, знову ставимо на плиту і доводимо до кипіння на великому вогні.
  8. Кип’ятимо 2-3 хвилини, відразу знімаємо з плити.
  9. Підготовлюємо банки – миємо в розчині соди, промиваємо чистою водою, стерилізуємо в духовці або над парою.
  10. Розкладаємо салат «Простий» в банки, прикриваючи кришками. Стерилізуємо баночки місткістю 0.5 л 10 хвилин.
  11. Потім щільно закриваємо кришку. Вкриваємо банки з салатом з огірків пледом або ковдрою. Коли охолонуть, прибираємо на зберігання в прохолодне приміщення.
  12. Температура зберігання від +3 до +8 градусів.
  13. Салат з огірків на зиму «Простий» готовий. Приємного апетиту!
Оцініть статтю