Качине м’ясо має специфічний запах і смак, тому воно добре поєднується лише з деякими продуктами. Для салату з качки добре підходить картопля, журавлина, яблука, виноград, апельсини.
Час приготування: 20 хвилин
Порцій: 1
Калорійність: 216 ккал на порцію
Інгредієнти
- Апельсини 1 шт.
- Качина грудка 30 гр
- Апельсиновий сік 50 мл
- Цукор-пісок 10 гр
- Сіль чверть чайної л.
- Вино біле сухе (столове) 20 мл
- Салат зелений 10 гр
Рецепт приготування салату з апельсином і качиною грудкою
- Апельсин очищаємо від шкірки нарізаємо на сегменти. Для цього знадобиться гострий ніж.
- Вичавлюємо із залишку апельсина сік, додаємо сіль (щіпку), цукор (1 ч.л), вино (1 ст.л) і трохи випаровуємо на вогні, щоб соус трохи загус і випарувався алкоголь (можна додати чорний перець). Качину грудку нарізаємо тонкими скибочками. У мене була вже готова (залишилася від запеченої качки). Приготувати з сирої грудки теж нескладно, потрібно її приправити сіллю і перцем та обсмажити на сковороді до готовності (бажано, щоб усередині вона залишилася рожевою).
- Сервіруємо з салатним листям і поливаємо соусом. Якщо у вас буде рукола, то смак буде цікавіше.