Салат з апельсином і качиною грудкою

Салат з апельсином і качиною грудкою Кулінарія

Качине м’ясо має специфічний запах і смак, тому воно добре поєднується лише з деякими продуктами. Для салату з качки добре підходить картопля, журавлина, яблука, виноград, апельсини.

Час приготування: 20 хвилин
Порцій: 1
Калорійність: 216 ккал на порцію

Інгредієнти

  • Апельсини 1 шт.
  • Качина грудка 30 гр
  • Апельсиновий сік 50 мл
  • Цукор-пісок 10 гр
  • Сіль чверть чайної л.
  • Вино біле сухе (столове) 20 мл
  • Салат зелений 10 гр

Рецепт приготування салату з апельсином і качиною грудкою

  1. Апельсин очищаємо від шкірки нарізаємо на сегменти. Для цього знадобиться гострий ніж.
  2. Вичавлюємо із залишку апельсина сік, додаємо сіль (щіпку), цукор (1 ч.л), вино (1 ст.л) і трохи випаровуємо на вогні, щоб соус трохи загус і випарувався алкоголь (можна додати чорний перець). Качину грудку нарізаємо тонкими скибочками. У мене була вже готова (залишилася від запеченої качки). Приготувати з сирої грудки теж нескладно, потрібно її приправити сіллю і перцем та обсмажити на сковороді до готовності (бажано, щоб усередині вона залишилася рожевою).
  3. Сервіруємо з салатним листям і поливаємо соусом. Якщо у вас буде рукола, то смак буде цікавіше.
Оцініть статтю