Салат із гречкою та буряком – рецепт

Салат із гречкою та буряком Кулінарія

Останнім часом мені дуже сподобався салат із гречки та в’ялених помідорів. Цього разу я приготувала салат із гречки та буряка, думаю, ці два інгредієнти добре поєднуються один з одним. Салат корисний, смачний і неодмінно незвичайний.салат із буряка та гречки

Крупа, а особливо гречка, дуже корисна. Вона містить величезну кількість білка, кремнію та амінокислот. Як правило, її подають гарячою, з м’ясом із соусами, але, як бачите, вона чудово підходить як основа для салатів.

Інгредієнти:

  • 1 склянка гречки
  • 2-3 маленьких буряки
  • близько 150 г сиру фета
  • жменя насіння соняшнику
  • жменя руколи
  • пара столових ложок оливкової олії

Читайте також: Рецепт випікання торта “Наполеон”

Як приготувати гречано-буряковий салат

Запекти буряк у духовці. Оберніть кожен окремо алюмінієвою фольгою і запікайте в духовці близько 1 години за температури близько 200 °C. Буряк охолодіть, очистіть від шкірки та наріжте кубиками.

Обсмажити крупу. Варити у воді з розрахунку: 1 склянка каші = 2 склянки неповної підсоленої води. Дати крупі охолонути.

Обсмажити насіння на сухій сковороді до золотистого кольору.

На тарілки викласти гречку, нарізаний кубиками буряк і подрібнений сир фета. Усе посипати обсмаженим насінням і прикрасити свіжою руколою.

Салат із гречки та буряка скропити оливковою олією.

Смачного!

Автор: Тетяна С.

Оцініть статтю