Останнім часом мені дуже сподобався салат із гречки та в’ялених помідорів. Цього разу я приготувала салат із гречки та буряка, думаю, ці два інгредієнти добре поєднуються один з одним. Салат корисний, смачний і неодмінно незвичайний.салат із буряка та гречки
Крупа, а особливо гречка, дуже корисна. Вона містить величезну кількість білка, кремнію та амінокислот. Як правило, її подають гарячою, з м’ясом із соусами, але, як бачите, вона чудово підходить як основа для салатів.
Інгредієнти:
- 1 склянка гречки
- 2-3 маленьких буряки
- близько 150 г сиру фета
- жменя насіння соняшнику
- жменя руколи
- пара столових ложок оливкової олії
Читайте також: Рецепт випікання торта “Наполеон”
Як приготувати гречано-буряковий салат
Запекти буряк у духовці. Оберніть кожен окремо алюмінієвою фольгою і запікайте в духовці близько 1 години за температури близько 200 °C. Буряк охолодіть, очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
Обсмажити крупу. Варити у воді з розрахунку: 1 склянка каші = 2 склянки неповної підсоленої води. Дати крупі охолонути.
Обсмажити насіння на сухій сковороді до золотистого кольору.
На тарілки викласти гречку, нарізаний кубиками буряк і подрібнений сир фета. Усе посипати обсмаженим насінням і прикрасити свіжою руколою.
Салат із гречки та буряка скропити оливковою олією.
Смачного!
Автор: Тетяна С.