Листковий салат, рецепт якого ми пропонуємо вашій увазі, не тільки має чудовий вигляд, а й володіє приголомшливими смаковими якостями. Для його приготування краще вибирати глибоку прозору скляну миску, щоб вашим творінням можна було милуватися у всій красі.
Як приготувати листковий салат?
Для приготування салату за нашим рецептом вам знадобляться:
- прозора скляна миска;
- листя салату;
- овочі на ваш вибір;
- шинка або бекон;
- яйця (за бажанням);
- тертий сир;
- сіль;
- майонез.
Приготування:
- Крупно наріжте листя салату, щоб заповнити миску приблизно на 2-3 см, і рівномірно розподіліть його на дні.
- Дрібно наріжте свої улюблені овочі (помідори чері, гриби, огірки, солодкий перець, селеру), викладіть поверх салату двосантиметровим шаром і злегка посоліть до свого смаку.
- Тепер настала черга білкового шару, який може містити яйця, бекон або шинку і тертий сир. Дрібно наріжте необхідні інгредієнти, сир натріть на тертці та зробіть новий шар заввишки 1-2 см.
- Вирівняйте всі інгредієнти в мисці за потреби й покладіть зверху ще 3 точно таких же шари, починаючи з листя салату.
- Тепер залийте отриманий листковий салат майонезом, починаючи з країв миски та рухаючись до центру. Прикрасьте страву зверху подрібненими інгредієнтами, що залишилися, охолодіть у холодильнику і кличте своїх домашніх знімати пробу. Смачного!