На світі, мабуть, немає господині, яка б не вміла готувати хоча б одну страву з курки. І цьому є пояснення. Курятину не тільки швидко і просто готувати, на ній можна ще й економити, на відміну від свинини, яловичини чи баранини. Тому сьогодні ми розповімо, як здивувати своїх близьких курячими стегенцями з рисом по-мексиканськи.
Готуємо курку по-мексиканськи!
Для приготування 4 порцій курячих стегенець із рисом вам знадобляться:
- 4 середніх курячих стегна
- 1 чайна ложка часникового порошку
- 1 чайна ложка цибулевого порошку
- 1 чайна ложка паприки
- 4 столові ложки оливкової олії
- половинка цибулини, нарізаної кубиками
- половинка солодкого перцю, нарізаного кубиками
- 4 подрібнених зубчики часнику
- 1 склянка рису
- 1 склянка води
- 250 мл томатного соусу
- сіль і перець на смак
Спосіб приготування курячих стегенець із рисом
- Приправте курячі стегенця сіллю, перцем, паприкою, часниковим і цибулевим порошками.
- Поставте велику сковорідку на середній вогонь і додайте в неї 3 столові ложки оливкової олії. Покладіть на пательню стегенця й обсмажуйте з двох боків протягом 6-8 хвилин.
- Після того, як стегенця обсмажаться, приберіть їх зі сковороди, зробіть під нею максимальний вогонь і додайте ще одну ложку оливкової олії.
- Додайте в сковорідку цибулю, перець і часник та обсмажуйте протягом двох хвилин, поки інгредієнти не стануть напівпрозорими.
- Тепер додайте рис, воду і томатний соус.
- Поверніть у сковорідку курячі стегна і доведіть рисову суміш до кипіння. Коли рис закипить, зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і готуйте протягом 45 хвилин, поки рис не стане м’яким, а вся рідина не вбереться.
- Усе, ваша мексиканська страва готова. Можна подавати до столу. Смачного!