Мексиканський рецепт курячих стегенець із рисом

Мексиканський рецепт курячих стегенець із рисом Кулінарія

На світі, мабуть, немає господині, яка б не вміла готувати хоча б одну страву з курки. І цьому є пояснення. Курятину не тільки швидко і просто готувати, на ній можна ще й економити, на відміну від свинини, яловичини чи баранини. Тому сьогодні ми розповімо, як здивувати своїх близьких курячими стегенцями з рисом по-мексиканськи.

Готуємо курку по-мексиканськи!

Для приготування 4 порцій курячих стегенець із рисом вам знадобляться:

  • 4 середніх курячих стегна
  • 1 чайна ложка часникового порошку
  • 1 чайна ложка цибулевого порошку
  • 1 чайна ложка паприки
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • половинка цибулини, нарізаної кубиками
  • половинка солодкого перцю, нарізаного кубиками
  • 4 подрібнених зубчики часнику
  • 1 склянка рису
  • 1 склянка води
  • 250 мл томатного соусу
  • сіль і перець на смак

Спосіб приготування курячих стегенець із рисом

  1. Приправте курячі стегенця сіллю, перцем, паприкою, часниковим і цибулевим порошками.
  2. Поставте велику сковорідку на середній вогонь і додайте в неї 3 столові ложки оливкової олії. Покладіть на пательню стегенця й обсмажуйте з двох боків протягом 6-8 хвилин.
  3. Після того, як стегенця обсмажаться, приберіть їх зі сковороди, зробіть під нею максимальний вогонь і додайте ще одну ложку оливкової олії.
  4. Додайте в сковорідку цибулю, перець і часник та обсмажуйте протягом двох хвилин, поки інгредієнти не стануть напівпрозорими.
  5. Тепер додайте рис, воду і томатний соус.
  6. Поверніть у сковорідку курячі стегна і доведіть рисову суміш до кипіння. Коли рис закипить, зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і готуйте протягом 45 хвилин, поки рис не стане м’яким, а вся рідина не вбереться.
  7. Усе, ваша мексиканська страва готова. Можна подавати до столу. Смачного!
Оцініть статтю