Для цього рецепта я використовувала савойську капусту, оскільки у неї більш тонке й податливе листя, які дуже легко згортаються і до того ж дуже естетичні завдяки своїй особливій структурі.
Час приготування: 1 година
Порцій: 8
Калорійність: 268 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування голубців з м’ясом
- Капуста савойська 1000 гр
- Сіль 1 ч.л.
- Цибуля ріпчаста 100 гр
- Часник зубці 2 шт.
- Яловичина духова 350 гр
- Свинина 350 гр
- Перець чорний мелений 1/2 ч.л.
- Морква 100 гр
- Овочевий бульйон 300 мл
- Соєвий соус 50 мл
Рецепт приготування голубців з м’ясом
- З капусти видаліть самі верхні листки, а інші (досить великі, щоб в них можна було загорнути начинку) акуратно відокремте від качана, підрізаючи лист біля основи.
- У широкій каструлі закип’ятіть воду, трохи посоліть, і порціями опускайте листя в киплячу воду. Варіть по 1-2 хвилини, стежачи за тим, щоб листя були занурені у воду.
- Цибулю і часник очистіть, цибулю розріжте на частини.
- Подрібніть цибулю з часником в блендері до стану однорідної маси.
- Приготуйте фарш з м’яса, додайте в нього подрібнену цибулю і часник, посоліть і поперчіть. Додайте натерту на крупній тертушці моркву і перемішайте.
- У підготовлених капустяних листів виріжте найжорсткішу частину. На середину листа покладіть приблизно столову ложку фаршу і поверніть, як млинець, починаючи звертати з підстави листа.
- Зроблені голубці укладіть в каструлю, додайте *овочевий бульйон (можна використовувати відвар від капустяного листя) і 2-3 ст.л. соєвого соусу. Накрийте кришкою і готуйте на маленькому вогні 30-40 хвилин. Подавайте голубці зі сметаною або густим натуральним йогуртом.