Рецепт домашньої замороженої піци

Рецепт домашньої замороженої піци Кулінарія

Заморожена піца – це ідеальний вихід для господинь, у яких інколи бракує часу / сил на приготування обіду або вечері. Звичайно, найпростіше купити таку піцу в магазині, але повірте, приготувати домашню заморожену піцу зовсім не складно. До того ж домашній варіант буде набагато здоровішим і економнішим.

Як приготувати заморожену піцу?

Для приготування домашньої замороженої піци, вам знадобляться:

  • 450 г магазинного або домашнього тіста для піци кімнатної температури;
  • 2 чайні ложки оливкової олії;
  • 1 склянка соусу для піци;
  • півтори склянки тертого сиру;
  • пергаментний папір;
  • харчова плівка;
  • деко;
  • ваша улюблена начинка: гриби, оливки, салямі тощо.

Процес приготування:

На щастя, інгредієнти для піци є дуже простими й доступними. Для економії часу тісто можна купити в магазині у відділі заморозки. Соус можна знайти там же, хоча домашній соус буде кращим. З інструментів вам знадобиться, качалка, харчова плівка, широке деко і пергаментний папір.

Розкатайте тісто. Увімкніть духовку на розігрів до 220 °C, після чого розкачайте тісто на рівній поверхні до бажаного розміру. Якщо вам не потрібна велика піца, можна розділити тісто на 2 або 4 частини, 1 шматок розкатати, а решту заховати в морозилку. Майте на увазі, тісто для піци дуже еластичне, тому якщо ви помітите, що воно не хоче приймати задану форму, не впадайте у відчай та проявіть завзятість. У будь-якому разі, ви зможете розкатати його так, як потрібно. Тепер застеліть пергаментом деко, змастіть папір оливковою олією і покладіть розкатане тісто зверху.

Читайте також: Піца з батона – рецепт приготування

Частково приготуйте тісто. Поставте деко з тістом у духовку і випікайте приблизно 8-10 хвилин, щоб воно злегка затверділо, але не підрум’янилося. Потім вийміть його з печі та дайте охолонути. Нема потреби доводити його до готовності, оскільки воно все одно повернеться в духовку ще раз. Якщо під час випікання на поверхні тіста утворюються бульбашки повітря, акуратно проткніть їх виделкою, щоб здути.

Зробіть піцу. Нанесіть на тісто рівномірний шар соусу, посипте тертим сиром, а зверху покладіть свою улюблену начинку.

Оберніть і заморозьте. Ретельно оберніть напівготову піцу двома шарами харчової плівки так, щоб надійно зафіксувати тісто з начинкою на місці, але не стиснути їх занадто сильно. Покладіть піцу в морозилку начинкою догори й дайте повністю замерзнути. Після цього ви можете зберігати її в морозилці в будь-якому положенні.

Як приготувати заморожену піцу?

  1. Розігрійте духовку до 220 °C.
  2. Зніміть із піци харчову плівку.
  3. Покладіть її на деко, попередньо застеливши його пергаментним папером, або на спеціальний камінь для піци.
  4. Випікайте приблизно 10-12 хвилин, поки сир не розтане, а тісто не стане золотисто-коричневим. Смачного!
Оцініть статтю