Заморожена піца – це ідеальний вихід для господинь, у яких інколи бракує часу / сил на приготування обіду або вечері. Звичайно, найпростіше купити таку піцу в магазині, але повірте, приготувати домашню заморожену піцу зовсім не складно. До того ж домашній варіант буде набагато здоровішим і економнішим.
Як приготувати заморожену піцу?
Для приготування домашньої замороженої піци, вам знадобляться:
- 450 г магазинного або домашнього тіста для піци кімнатної температури;
- 2 чайні ложки оливкової олії;
- 1 склянка соусу для піци;
- півтори склянки тертого сиру;
- пергаментний папір;
- харчова плівка;
- деко;
- ваша улюблена начинка: гриби, оливки, салямі тощо.
Процес приготування:
На щастя, інгредієнти для піци є дуже простими й доступними. Для економії часу тісто можна купити в магазині у відділі заморозки. Соус можна знайти там же, хоча домашній соус буде кращим. З інструментів вам знадобиться, качалка, харчова плівка, широке деко і пергаментний папір.
Розкатайте тісто. Увімкніть духовку на розігрів до 220 °C, після чого розкачайте тісто на рівній поверхні до бажаного розміру. Якщо вам не потрібна велика піца, можна розділити тісто на 2 або 4 частини, 1 шматок розкатати, а решту заховати в морозилку. Майте на увазі, тісто для піци дуже еластичне, тому якщо ви помітите, що воно не хоче приймати задану форму, не впадайте у відчай та проявіть завзятість. У будь-якому разі, ви зможете розкатати його так, як потрібно. Тепер застеліть пергаментом деко, змастіть папір оливковою олією і покладіть розкатане тісто зверху.
Читайте також: Піца з батона – рецепт приготування
Частково приготуйте тісто. Поставте деко з тістом у духовку і випікайте приблизно 8-10 хвилин, щоб воно злегка затверділо, але не підрум’янилося. Потім вийміть його з печі та дайте охолонути. Нема потреби доводити його до готовності, оскільки воно все одно повернеться в духовку ще раз. Якщо під час випікання на поверхні тіста утворюються бульбашки повітря, акуратно проткніть їх виделкою, щоб здути.
Зробіть піцу. Нанесіть на тісто рівномірний шар соусу, посипте тертим сиром, а зверху покладіть свою улюблену начинку.
Оберніть і заморозьте. Ретельно оберніть напівготову піцу двома шарами харчової плівки так, щоб надійно зафіксувати тісто з начинкою на місці, але не стиснути їх занадто сильно. Покладіть піцу в морозилку начинкою догори й дайте повністю замерзнути. Після цього ви можете зберігати її в морозилці в будь-якому положенні.
Як приготувати заморожену піцу?
- Розігрійте духовку до 220 °C.
- Зніміть із піци харчову плівку.
- Покладіть її на деко, попередньо застеливши його пергаментним папером, або на спеціальний камінь для піци.
- Випікайте приблизно 10-12 хвилин, поки сир не розтане, а тісто не стане золотисто-коричневим. Смачного!